*γράφει η Ζωή Ψαρρά

Κρίσιμο «στοίχημα» αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αποτελεί πρωτεύoν ζήτημα για τους πολίτες, την κυβέρνηση και τη χώρα, καθώς στα θρανία κάθονται περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μαθητές.

Το πρώτο κουδούνι ήχησε και τα σχολεία τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία με τις πρώτες ημέρες επιστροφής στα θρανία να είναι αναγνωριστικές για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Σήμερα, Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, έγινε γνωστό πως θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου το 2ο Λύκειο Καισαριανής, καθώς, κατά πληροφορίες, εντοπίστηκε κρούσμα στο συγκεκριμένο σχολείο.

Το protothema επικοινώνησε με τον υποδιευθυντή του σχολείου, Ευάγγελο Διακουμή, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες πληροφορίες μέχρι και αυτή την ώρα, πέρα από το ότι το σχολείο σήμερα λειτούργησε και θα κλείσει απο αύριο, καθώς βρίσκεται επίσημα πλέον, στη λίστα του υπουργείου. Σύμφωνα με πηγές, υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού στο σχολείο, κάτι που οδήγησε την επιτροπή επιδημιολόγων να κλείσει το 2ο Λύκειο Καισαριανής.

Το υπουργείο Υγείας είχε διευκρινίσει τις προηγούμενες ημέρες πως σε περίπτωση κρουσμάτων θα κλείνει μόνο το τμήμα όπου εμφανίστηκε το κρούσμα.Σε περίπτωση εντοπισμού τριών ή περισσότερων κρουσμάτων κορονοϊού, μπορεί να αποφασιστεί και διακοπή λειτουργίας του σχολείου. Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία (16/9) του υπουργείου Παιδείας, κλειστά λόγω κορωνοϊού είναι τα ακόλουθα σχολεία μέχρι τις ημερομηνίες που αναγράφονται.

Το εκπαιδευτικό σύστημα μπήκε στο «ψυγείο» από τον Μάρτιο έως το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, παρά το γεγονός ότι στα τέλη Μαΐου επαναλειτούργησαν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Η θεραπεία με πλάσμα ιαθέντων μειώνει τη σοβαρότητα της νόσου

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Τι αλλάζει και πού γίνεται υποχρεωτική η μάσκα

Κορωνοϊός: Οι ΜΕΘ «στριμώχνονται» – Διασωληνόνται και νέοι άνθρωποι, λέει ο Λαζανάς