Για το βάρος που σηκώνει η αυτοδιοίκηση στον συντονισμό του ανοίγματος των σχολείων μίλησε στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 και στους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη ο πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Όπως είπε, σήμερα Τρίτη αναμένεται η έγκριση του Ελεγκτικού Συμβούλιου αναφορικά με το διαγωνισμό με τις μάσκες που θα διανεμηθούν στα σχολεία όλης της χώρας. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν αυτές είναι 28 και βρίσκονται σχεδόν σε όλη τη χώρα, ώστε να σηκώσει το μεγάλο βάρος παραγωγής και διανομής των μασκών στην ώρα τους. Σε πρώτη φάση, χρειάζονται περίπου 5 εκατομμύρια μάσκες. Οι οποίες θα είναι 100% βαμβακερές.

Σε σχετική ερώτηση, για το αν παράγονται εδώ ή εισάγονται, ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι το 80% της παραγωγής γίνεται στην Ελλάδα και μόλις το 20% εισάγονται από χώρες του εξωτερικού.

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει τον αναβρασμό που επικρατεί για τον καθαρισμό στα σχολεία, ενώ όπως είπε έχει προσαυξηθεί το ωράριο των εργαζόμενων ώστε να είναι όλα στην εντέλεια για όταν ανοίξουν τα σχολεία. Υπενθυμίζεται ότι αυτό έχει προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, μιλώντας για το ηλεκτρικό λεωφορείο… χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα, ο κ. Παπαστεργίου αποκάλυψε ότι γίνονται προετοιμασίες ώστε να παραλάβουν κι άλλα δύο

Ειδήσεις σήμερα: 

Κοντά στο «φράγμα» των 300 οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 στα νοσοκομεία αναφοράς

Covid-19: Διαφορετικά τα συμπτώματα στα παιδιά – Ποια είναι τα 3 πιο συνηθισμένα

Πρόεδρος ΔΟΕ (ΘΕΜΑ 104,6): Ζητάμε θωράκιση από τους αρνητές της μάσκας, να μην τρέχουμε στα αυτόφωρα