Την οργή των βρετανικών ΜΜΕ έχει προκαλέσει η συμπεριφορά Βρετανών τουριστών στη Ζάκυνθο μετά την επιστροφή αρκετών εξ αυτών με κορωνοϊό από το νησί του Ιονίου.

Αυτό που έχει εξοργίσει είναι η ανεύθυνη συμπεριφορά των τουριστών με τελευταία απόδειξη το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η Daily Mail και στο οποίο φαίνονται δεκάδες μεθυσμένοι Βρετανοί να αγνοούν κάθε μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό.

Το βίντεο έχει καταγραφεί σε πάρτι πάνω σε τουριστικό σκάφος με τους τουρίστες να μην φορούν μάσκες και να αγκαλιάζονται χωρίς καμία απόσταση.

Κατόπιν εορτής ένας εξ αυτών, ο 20χρονος Τζέιμι Ρέινι οποίος νόσησε με κορωνοϊό μαζί με άλλους επτά φίλους του, δήλωσε «αισθάνομαι τοσο ανόητος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αρκετοί από τους συμμετέχοντες στο πάρτι αρχικά πήγαν σε μπαρ του νησιού και μετά τα μεσάνυχτα κατευθύνθηκσαν στις παραλίες.

«Ήταν ανόητο εκ μέρους, δεν άξιζε αυτό που περνάω τώρα, νιώθω μεγάλες ενοχές. Συμπεριφορές σαν τις δικές μου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού. Το μήνυμά μου είναι αν πρέπει να πάτε διακοπές να είναι ήρεμες χωρίς επισκέψεις σε μπαρ και κλαμπ» δήλωσε ο Ράινι.

Ο 20χρονος ταξίδεψε στην Ελλάδα στις 22 Αυγούστου και βρέθηκε για τέσσερις ημέρες στη Ζάκυνθο όπου, όπως περιγράφει, «κάναμε τα πάντα. Νοικιάσαμε σκάφος, πήγαμε σε water park, χρησιμοποίησαμ jet ski και κάναμε πολλά διασκεδαστικά πράγματα».