Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 301 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 5.172 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει τους 39.485 θανάτους επί συνόλου 349.396 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει επισημάνει ότι ο πραγματικός αριθμός των πολιτών που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ξεπέρασαν τα 200.000 τα κρούσματα μόλυνσης στην Κολομβία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Κολομβία ξεπέρασαν τα 200.000 χθες Δευτέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έφθασαν τους 6.929 την ώρα που το lockdown που επιβλήθηκε μήνες πριν για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού συνεχίζεται στο κράτος των Άνδεων.

Οι υγειονομικές αρχές έχουν πλέον καταγράψει 204.005 κρούσματα, αριθμό πάντως αρκετά χαμηλότερο από εκείνους που έχουν ανακοινωθεί σε χώρες όπως η Βραζιλία, το Περού, το Μεξικό και η Χιλή — κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής τα οποία συγκαταλέγονται στη δεκάδα των κρατών με τους περισσότερους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στον πλανήτη.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας εκτιμά ότι η κορύφωση της πανδημίας θα καταγραφεί τον Αύγουστο. Σε αρκετές πόλεις, ιδίως στην πρωτεύουσα Μπογοτά, οι κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι σχεδόν πλήρεις.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 11 νέα κρούσματα – Τα πέντε «εισαγόμενα»