«Αν δεν άνοιγαν τα σχολεία τα παιδιά θα έμεναν εκτός δομών για 6 ολόκληρους μήνες» εξήγησε ο κυρία Νίκη Κεραμέως επισημαίνοντας παράλληλα ότι η επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης υποδείχθηκε από τους ειδικούς.

Η υπουργός Παιδείας απαντώντας στην κριτική του κ. Αλέξη Τσίπρα ο οποίος με αφορμή κρούσμα σε εκπαιδευτικό της Ξάνθης χαρακτήρισε βιαστικό το άνοιγμα των δημοτικών, εξήγησε: «Οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσαν για αχρείαστο άνοιγμα παρά την ομόφωνη απόφαση των ειδικών. Οι ειδικοί ομόφωνα είπαν να ανοίξουν τα σχολεία. Αν δεν άνοιγμα τα παιδιά θα έμεναν για 6 μήνες εκτός σχολικών δομών. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες των ειδικών. Η κοινωνία αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία. Η προσέλευση στα Δημοτικά είναι πάνω απο 80%

Μετά από ένα μήνα επαναλειτουργίας σε 14 χιλιάδες σχολικές μονάδες υπήρξε ένα κρούσμα. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να μην τα ανοίξουμε;».

Περαν αυτού η κυρία Κεραμέως απέρριψε την κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περι αύξησης του αριθμού των μαθητών στα δημοτικά ανά αίθουσα λέγοντας ότι διατηρείται το όριο που είχε θεσπιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε: «Είπε ο κ. Τσίπρας ότι η διαγωγή δεν πρέπει να έχει θέση στο απολυτήριο. Για εμάς η αποστολή του σχολείου δεν είναι μόνο η στείρα μετάδοση γνώσεων αλλά και η διαπαιδαγώγηση. Εμείς λέμε ότι είναι μια ρύθμιση που μαζί με άλλες όπως οι δραστηριότητες για τον αλληλοσεβασμό συμβάλουν πως να διαμορφώνουν ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

«Είπε ο κ. Τσίπρας ότι καταντήσαμε το σχολείο εξεταστικό κέντρο. Επι ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόστηκε το σύστημα: “όλοι ίσοι προς τα κάτω”. Για τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο νομίζω έχει εξαντληθεί το θέμα. Αυτή είναι η τάση παγκοσμίως»  είπε σε άλλο σημείο η υπουργός για να προσθέσει: «Ο Τσίπρας έδειξε ενδιαφέρον για τα ΕΠΑΛ. Προκαλεί το όψιμο ενδιαφέρον του όταν οι εκπαιδευτικοί ΙΕΚ επι ΣΥΡΙΖΑ είχαν μείνει απλήρωτοι επι ένα χρόνο».

Αναφορικά με τις προσλήψεις εξήγησε ότι αν και είχαν ανακοινωθεί 20 χιλιάδες προσλήψεις απο τον ΣΥΡΙΖΑ, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε καμία. Τέλος, υπογράμμισε ότι «το δικό μας μήνυμα είναι για σχολείο ουσιαστικό, δημιουργικό και ανοικτό. Σχολείο της εγρήγορσης».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός – Ξάνθη: Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί – Έκλεισαν 5 δημοτικά σχολεία