Το βασικό που παρατηρώ είναι ότι υπάρχει από τους συναδέλφους ένας ιδιαίτερος ενθουσιασμός, λες και ανοίγουν για πρώτη φορά τα μαγαζιά τους” εξήγησε στον ΘΕΜΑ 104,6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη ο Γιώργος Καρανίκας, πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Με 66.010 επιχειρήσεις να επαναλειτουργούν σήμερα, “η πρώτη εβδομάδα μας έδειξε ότι ο τζίρος θα είναι χαμηλός”, θα ανεβαίνει σταδιακά και εξαρτάται και από το διαθέσιμο εισόδημα του καταναλωτή εκτίμησε ο κ. Καρανίκας. “Αυτό που για εμάς είναι ιδιαίτερο στοίχημα είναι να εμπνεύσουμε ασφάλεια στον καταναλωτή. Θεωρούμε ότι το πρώτο είναι η ασφάλεια και σε αυτό έχουμε επενδύσει” υπογράμμισε ο ίδιος.

Παράλληλα, “η βασική μας χρηματοδότηση είναι ο τζίρος των καταστημάτων” σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, αφού τα καταστήματα που επαναλειτουργούν σήμερα – αν εξαιρέσουμε τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα οποία έχουν πολύ σημαντικό κομμάτι του τζίρου – “ξεπερνούν το 60% – 65% του λιανεμπορίου”. Για τον λόγο αυτό, “το σκηνικό έχει στηθεί περιμένουμε και αναμένουμε τους πελάτες” κατέληξε ο κ. Καρανίκας.