Αποκαρδιωτικές είναι εικόνες στην οδό Αριστείδου στο κέντρο της Αθήνας, όπου περισσότερα από 500 άτομα βρίσκονται συνωστισμένα έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ.

Η ουρά ξεκινά από την οδό Ευριπίδου και φτάνει έως και την Αριστείδου και την είσοδο της ΔΕΗ. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ πολίτες ανέφεραν ότι βρίσκονται στην ουρά από τις 5 το πρωί για να πάρουν προτεραιότητα.

Η είσοδος στο κτίριο γίνεται ανά δέκα άτομα, ωστόσο έξω από το κτίριο δεν τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Οι περισσότεροι ωστόσο φορούν μάσκες.

Για τη μεγάλη ουρά και το συνωστισμό που παρατηρείται έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ μίλησε στην ΕΡΤ, η Σοφία Δήμτσα, δ/ντρια εταιρικών σχέσεων και επικοινωνίας. Η εκπρόσωπος της ΔΕΗ τόνισε ότι προκειμένου να «σπάσει» ο συνωστισμός, υπάλληλοι της ΔΕΗ βγήκαν έξω, «καταγράφουν τα στοιχεία των ανθρώπων και τους ενημερώνουν ότι μπορούν να πάνε στο σπίτι τους και να τακτοποιήσουν το θέμα τους και από τηλεφώνου, πέραν του διαδικτύου».

εσε, επίσης, ότι «για 3-4 μέρες δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος για την ηλεκτροδότηση. Για να γίνει αποκοπή το ιστορικό του πελάτη μελετάται. Το ρεύμα κόβεται στους κακοπληρωτές. Το σύστημα της ΔΕΗ έχει τη δυνατότητα να το βλέπει αυτό.» Η δ/ντρια επικοινωνίας της ΔΕΗ τόνισε ότι στα καταστήματα πρέπει να σπεύδουν μόνο όσοι πληρώνουν αποκλειστικά με μετρητά και κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να μη συνωστίζονται και να προσέξουν την υγεία τους.

«Από Μ. Πέμπτη έχουμε ανακοινώσει ότι όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και τις ηλεκτρονικές πληρωμές ότι μπορούν να πληρώσουν και τηλεφωνικά με τον αριθμό της cash card (σ.σ. χρεωστικής/πιστωτικής). Εχουμε εξειδικευμένο προσωπικό στο τηλεφωνικό κέντρο», είπε καταλήγοντας η Σοφία Δήμτσα.