Ένας άνδρας κατάπιε δύο κέρματα, ένα 50 πεννών και ένα 20 πεννών, όταν οι φίλοι του τα έριξαν στη μπύρα του για αστείο.

Ο 29χρονος ο οποίος δεν είχε αντιληφθεί τίποτα, σχεδόν αμέσως απέβαλε το μικρότερο κέρμα κάνοντας εμετό. Ωστόσο το κέρμα των 50 πεννών, το οποίο ήταν διαμέτρου περίπου 2,5 εκατοστών έμεινε στο σώμα του για τουλάχιστον δέκα εβδομάδες.

Η εντυπωσιακή ιστορία δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal Case Reports, το οποίο δημοσιεύει μία σειρά από παράξενα ιατρικά συμβάντα. Ο άνδρας πήγε στο Επαρχιακό Νοσοκομείο του Hereford, περίπου δυόμιση εβδομάδες μετά το περιστατικό παραπονούμενος για κράμπες στην κοιλιακή χώρα. Είπε στους γιατρούς το τι συνέβη εκφράζοντας την ανησυχία του γιατί το κέρμα των 50 πεννών δεν είχε αποβληθεί ακόμη από το σώμα του.

Οι ακτινογραφίες στις οποίες υποβλήθηκε επιβεβαίωσαν ότι το κέρμα ήταν ακόμα στο σώμα του. Οι γιατροί του είπαν να συνεχίσει την φυσιολογική διατροφή του και να επιστρέψει μία εβδομάδα μετά στο νοσοκομείο αν δεν εντόπιζε το κέρμα στα κόπρανά του.

Επισκέφτηκε το νοσοκομείο δέκα μέρες μετά λέγοντας στους γιατρούς πως του ήταν αδύνατο να εντοπίσει το κέρμα αλλά τα συμπτώματα είχαν εξασθενήσει.

Ο Yih Chyn Phan και μία ομάδα γιατρών πραγματοποίησαν αρκετές ακτινογραφίες οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι το κέρμα βρισκόταν ακόμα στο στομάχι του 29χρονου. Ωστόσο ανακάλυψαν ότι το κέρμα είχε προχωρήσει φτάνοντας στον γαστρικό βλεννογόνο.

Γράφοντας στο British Medical Journal Case Reports οι γιατροί ανέφεραν: «Τα κέρματα είναι σχετικά μικρά και έχουν λείες άκρες. Αυτά φυσιολογικά περνάνε από τον πυλωρό και αποβάλλονται μέσω των κοπράνων. Ωστόσο σημειώσαμε την πρώτη περίπτωση όπου κέρμα “κόλλησε” στον γαστρικό βλεννογόνο».

Ο ασθενής ετέθη υπό ιατρική παρακολούθηση για δέκα εβδομάδες μετά την κατάποση του κέρματος. Αποφάσισε να περιμένει μέχρι το κέρμα να αποβληθεί φυσιολογικά από το σώμα του. Οι γιατροί δεν αποκάλυψαν πόσος καιρός χρειάστηκε μέχρι να αποβληθεί τελικά το κέρμα, ενώ οι χειρουργοί τόνισαν ότι ο κίνδυνος των επιπλοκών από ένα ενδεχόμενο χειρουργείο θα ήταν μεγαλύτερος από τον κίνδυνο να αφήσουν το κέρμα εντός του σώματος.