Ο Doug Linsay, ένας άνδρας από το Μιζούρι των ΗΠΑ είχε μείνει 11 χρόνια καθηλωμένος στο κρεβάτι λόγω μίας διαταραχής των επινεφριδίων.

Χάρη σε μια χειρουργική τεχνική που ο ίδιος ανακάλυψε σήμερα πλέον στέκεται και πάλι στα πόδια του, ενώ κάνει κάνει καριέρα σαν ιατρικός σύμβουλος.

Ήταν το 1999, όταν ο Doug είχε μόλις τελειώσει την πρώτη μέρα του τελευταίου έτους των σπουδών του στη Βιολογία. Ξαφνικά κατέρρευσε. Τις επόμενες μέρες ένιωθε τόσο αδύναμος που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές του και να περνά τον περισσότερο χρόνο της μέρας του σε ένα κρεβάτι του πατρικού του σπιτιού στο Σεντ Λούις.

«Όταν κάλεσα τη μητέρα μου και της είπα ότι έπρεπε να παρατήσω το κολέγιο, ξέραμε και οι δύο», λέει καθώς πολλά μέλη της οικογένειας του Lindsay βίωναν παρόμοια προβλήματα λόγω της επίμαχης διαταραχής.

Η μητέρα του δεν μπορούσε να τον κρατήσει όταν ήταν ενός έτους, ενώ όταν εκείνος έκλεισε τα τέσσερά του χρόνια η μητέρα του δεν μπορούσε πια να περπατήσει. Παράλληλα, η θεία του είχε γίνει τόσο αδύναμη που δεν μπορούσε ούτε να δέσει τα κορδόνια της.

Ο Lindsay πέρασε αρκετά χρόνια διαβάζοντας ιατρικές έρευνες και επισκεπτόμενος διάφορους ειδικούς. Κανένας όμως από αυτούς δεν κατάφερε να εντοπίσει τι δεν πήγαινε καλά. Τελικά  συνεργάστηκε με έναν καθηγητή εξειδικευμένο στις διαταραχές του αυτόνομου νευρικού συστήματος και ανακάλυψε ότι τα κύτταρα στο κέντρο των επινεφριδίων του ήταν διογκωμένα και παρήγαγαν πολλή αδρεναλίνη.

Καθώς δεν υπήρχε μέχρι τότε καμιά χειρουργική τεχνική που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την πάθησή του, ο Doug Lindsay αποφάσισε να την εφεύρει.

Σκέφτηκε πως αφαιρώντας τον πυρήνα των επινεφριδικών αδένων του ίσως να βοηθούσε να βελτιωθεί η υγεία του. Αφότου έπεισε έναν χειρουργό να πραγματοποιήσει τη διαδικασία, κατέστη τελικά εφικτό να σηκωθεί από το κρεβάτι, καθώς ακόμα και να περπατήσει για σχεδόν ένα χιλιόμετρο.

Το 2012, δύο χρόνια μετά την πρώτη επέμβαση ο Doug Lindsay υποβλήθηκε σε ακόμα ένα χειρουργείο. Τον επόμενο κιόλας χρόνο ένιωσε αρκετά δυνατός για να πάει διακοπές στις Μπαχάμες με τους φίλους του.

Δυστυχώς η κατάσταση της υγείας της μητέρας του ήταν εξαιρετικά ευαίσθητη και ήταν αδύνατο να υποβληθεί στην ίδια χειρουργική επέμβαση και απεβίωσε το 2016.

Σήμερα ο Doug Linsay λαμβάνει εννέα διαφορετικά φάρμακα και δεν έχει μεγάλη σωματική δύναμη, αλλά κάνει μια νέα καριέρα σαν ιατρικός σύμβουλος και ομιλητής.

«Έλαβα βοήθεια από τους ανθρώπους και τώρα πρέπει να τους βοηθήσω εγώ», λέει υπερήφανος για τον εαυτό του.