homescreen

‘Επαθε εγκεφαλικό επεισόδιο στα 31, ανεύρυσμα στα 35 και τώρα είναι πιο fit από ποτέ!

‘Επαθε εγκεφαλικό επεισόδιο στα 31, ανεύρυσμα στα 35 και τώρα είναι πιο fit από ποτέ!


ygeiamou.gr team

Τυχερός στην ατυχία του ο Ira Goodman κατάφερε να επιβιώσει από εγκεφαλικό επεισόδιο στα 31 του και από ανεύρυσμα στα 35!

Ο Ira Goodman ξύπνησε στη μέση της νύχτας μούσκεμα στον ιδρώτα. Το κεφάλι του πονούσε όσο ποτέ στα 31 χρόνια της ζωής του ενώ το δωμάτιο «γυρνούσε» γύρω του έχοντας τρομερή ζαλάδα και ναυτία. Είχε φάει μεξικάνικο το προηγούμενο βράδυ και θεώρησε πως όλα αυτά ήταν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης. Πήγε στο μπάνιο, έκανε εμετό και επέστρεψε στο κρεβάτι του και προσπάθησε να κοιμηθεί.

Μέχρι το πρωί είχε πάει στο μπάνιο αρκετές φορές, τη μία εξ αυτών μάλιστα χτύπησε πάνω σε ένα τοίχο και έπεσε με βία στο πάτωμα. Το επόμενο πρωί ο Ira κάλεσε τον πατέρα του Marc Goodman και του περιέγραψε τα συμπτώματα. «Έμοιαζε κάτι πολύ χειρότερο από τροφική δηλητηρίαση», δήλωσε ο Marc και αποφάσισε να μεταφέρει τον γιο του στις πρώτες βοήθειες.

Οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν ποιο ήταν το πρόβλημα που είχε ο Ira μέχρι που πραγματοποίησαν μία αξονική και μία μαγνητική τομογραφία λαιμού και εγκεφάλου.

«Ο γιος σας είχε ένα ισχυρό εγκεφαλικό επεισόδιο» είπαν στον Marc οι γιατροί καταλήγοντας πως είχε διαρραγεί το ενδοθήλιο μιας καρωτίδας αρτηρίας κάτι που οδήγησε στη δημιουργία θρόμβου ο οποίος κατέληξε μέσω της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο. Οι επιστήμονες όμως δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί συνέβη αυτό στον Ira.

Την επόμενη μέρα τα προβλήματα επιδεινώθηκαν. Η ζημιά από το εγκεφαλικό επεισόδιο δημιουργούσε υγρό στον εγκέφαλο του νεαρού προκαλώντας επικίνδυνη αύξηση της πίεσης.

«Οι γιατροί έπρεπε να το αντλήσουν κάτι που έδινε μόλις 50% πιθανότητες επιβίωσης στον γιο μου», δήλωσε Marc.

Η επέμβαση ήταν επιτυχημένη. «Ένιωσα καλά πολύ γρήγορα. Είχα πονοκεφάλους και ένιωθα κουρασμένος αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο. Ήμουν ο νεότερος ασθενής, σχεδόν συνομήλικος με τους γιατρούς μου», δήλωσε ο Ira.

Μεταφέρθηκε στην πτέρυγα αποκατάστασης για πέντε μέρες όπου ήταν ο νεότερος ασθενής. Μάλιστα τον επισκέπτονταν τόσοι πολλοί φίλοι που αναγκάστηκε να μεταφερθεί σε άλλο δωμάτιο για να μην ενοχλεί τους ηλικιωμένους «συγκατοίκους» του.

Εντός λίγων μηνών ο Ira είχε αναρρώσει πλήρως. «Ειλικρινά, ένιωσα πιο υγιής από πριν», δήλωσε αν και έτρεμε και μόνο στην ιδέα ότι θα μπορούσε να είχε πεθάνει.

Τριάμισι χρόνια μετά, όταν ο Ira ήταν πια 35 ένιωσε ένα νέο πρόβλημα να τον απειλεί. Ένα ανεύρυσμα αορτής. Μη έχοντας μία προηγούμενη μαγνητική τομογραφία θώρακος για να μπορέσει να συγκρίνει την εξέλιξη της ασθένειας, ο καρδιοχειρουργός του πρότεινε να περιμένει έξι μήνες πριν το ελέγξει ξανά. Αυτή η ιδέα δεν του άρεσε και επισκέφθηκε έναν γιατρό εξειδικευμένο στην αορτή.

«Μου είπε πως θα μπορούσε να είναι εντάξει για πάντα, αλλά δεν υπήρχε κανένας τρόπος να το γνωρίζουμε. Θα μπορούσε απλά να σκάσει ξαφνικά».

Προτιμώντας να μην περιμένει το χειρότερο σενάριο ο Ira αποφάσισε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην οποία το τραυματισμένο κομμάτι της αορτής του αντικαταστάθηκε με ένα συνθετικό μέρος. Όπως και με το εγκεφαλικό επεισόδιο οι γιατροί δεν ήταν σίγουροι για το τι προκάλεσε το ανεύρυσμα.

Τώρα ο Ira είναι 39 ετών και είναι πιο υγιής και γυμνασμένος από ποτέ. Παίζει softball, γκολφ, τένις και πάει στο γυμναστήριο. Είναι επίσης ενεργός μέλος της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας Νέων Επαγγελματιών στη Νέα Υόρκη όπου συλλέγει χορηγίες όπου είναι εξαιρετικά επιτυχημένος. Καταφέρνει να μαζέψει περίπου 15.000 δολάρια ετησίως κατά τη διάρκεια της κύριας εκδήλωσης της Εταιρίας.

«Οι άνθρωποι με ρωτάνε “Ποιο είναι το μυστικό σου;” Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και ένα ανεύρυσμα από τότε που ήμουν 35 ετών. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί μία ισχυρή και πειστική ιστορία για συγκέντρωση χρημάτων».Απόρρητο Απόρρητο