Το 2015 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας (WOF) ανακήρυξε την 11η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας, ενώ για πρώτη φορά φέτος, ο εορτασμός πραγματοποιείται την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, ως η πρώτη κοινή Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας με κεντρικό μήνυμα «Changing the Narrative», καθώς τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν πολλές διαφορετικές ημέρες εορτασμού ανά την υφήλιο από πολλές ομοσπονδίες για τη νόσο της παχυσαρκίας.

Στόχος του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παχυσαρκίας (World Obesity Day – WOD), στις 4 Μαρτίου 2020 είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σχετικά με τις επιδημικές διαστάσεις που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια η παχυσαρκία, καθώς πλήττει περισσότερα από 650 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με βαθιές επιπτώσεις σε άτομα, τις οικογένειες τους και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.1

Στόχος της εταιρείας Novo Nordisk Hellas είναι να «Αλλάξουμε την Παχυσαρκία» ενισχύοντας την ενημέρωση και της ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σχετικά με τη νόσο στη χώρα μας, καθώς αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση του σακχαρώδους διαβήτη, του καρδιαγγειακού νοσήματος και άλλων ασθενειών.

Σχετικά με το πρόγραμμα Changing ObesityTM

Η παχυσαρκία είναι μια σοβαρή, χρόνια ασθένεια που πλήττει περισσότερα από 650 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με βαθιές επιπτώσεις σε άτομα, οικογένειες και συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.1 Στη Novo Nordisk, είμαστε αφοσιωμένοι στο να καταστήσουμε την παχυσαρκία μια προτεραιότητα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Το πρόγραμμα Changing ObesityTM είναι η μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων με παχυσαρκία αλλάζοντας τον κόσμο για τον τρόπο που βλέπει, αποτρέπει και αντιμετωπίζει την παχυσαρκία.

Σχετικά με τη Novo Nordisk στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά το 1979, η Novo Nordisk δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα με την διακριτική επωνυμία «Νόβο Ελλάς Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.», εισάγοντας προϊόντα για το σακχαρώδη διαβήτη. Από τότε έως και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική Φαρμακευτική Αγορά, αυξάνοντας διαρκώς το portfolio της και επενδύοντας στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη, στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, της αιμορροφιλίας και των διαταραχών ανάπτυξης. Η εταιρεία φέρει την ονομασία Νόβο Νόρντισκ Ελλάς Ε.Π.Ε. από το 1991. Τα τελευταία χρόνια, εκτός από το συνεχώς αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, η εταιρεία έχει έντονη δραστηριότητα στον τομέα των κλινικών μελετών στην Ελλάδα, υλοποιώντας κατά βάση κλινικά προγράμματα για λογαριασμό της μητρικής εταιρείας.

Σχετικά με τη Novo Nordisk

Η Novo Nordisk είναι μια εταιρεία με παγκόσμια παρουσία στον τομέα της υγείας και με περισσότερα από 95 χρόνια καινοτομίας και πρωτοπορίας στη θεραπεία του διαβήτη. Με βάση αυτήν την κληρονομιά, αποκτήσαμε την εμπειρία αλλά και την ικανότητα να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση και άλλων σοβαρών χρόνιων παθήσεων, όπως είναι η αιμορροφιλία, οι διαταραχές ανάπτυξης και η παχυσαρκία. Με έδρα τη Δανία, απασχολεί περίπου 42.200 εργαζόμενους σε 80 χώρες ενώ τα προϊόντα της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 170 χώρες.

Επισκεφθείτε μας: www.novonordisk.com, Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube ή www.novonordisk.gr