Για 8η χρονιά οι εργαζόμενοι της AbbVie στην Ελλάδα συμμετείχαν στο ετήσιο πρόγραμμα Week of Possibilities, με στόχο να στηρίξουν, μέσω του εθελοντισμού, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και το περιβάλλον. Το Week of Possibilities είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εργαζόμενοι της AbbVie μοιράζονται μια κοινή εμπειρία με έμφαση στη δύναμη της προσφοράς και ανταπόδοσης στην κοινωνία, με πράξεις. Φέτος, από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου χιλιάδες εργαζόμενοι της AbbVie, σε περισσότερες από 50 χώρες, συνεργάστηκαν με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και κοινωνικούς εταίρους για να ενισχύσουν το έργο τους, μέσω δράσεων κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Στην Ελλάδα, οι 80 εργαζόμενοι στην AbbVie ένωσαν τις δυνάμεις τους με την εθελοντική οργάνωση «ΙΑΣΙΣ», συμμετέχοντας σε τρεις διαφορετικές εθελοντικές δράσεις, προσφέροντας ουσιαστικές υπηρεσίες και αγαθά σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και υλοποίησαν δράσεις υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, οι εθελοντές της ομάδας #AbbVieGivesBack, ετοίμασαν 100 «σακούλες προσφοράς» και παρέδωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε ωφελούμενους του προγράμματος «Παρέμβαση στην Κοινότητα», που υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης Κοινωνικού Παντοπωλείου της υπηρεσίας “IASIS At Home”. Η υπηρεσία είναι ενεργή από το 2020 έως σήμερα με στόχο να υποστηρίζει άστεγους συνανθρώπους μας και άτομα που βιώνουν τον κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού.

Για δύο ημέρες, οι εθελοντές της AbbVie παρακολούθησαν το εξειδικευμένο σεμινάριο “Fabric Republic”, και συμμετείχαν σε δράσεις μεταποίησης ρούχων και συσκευασίας ρούχων για τη διανομής τους σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Συνολικά, συσκευάστηκαν 1.050 κιλά ρουχισμού. Το “Fabric Republic” είναι ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού, το οποίο εστιάζει στις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα, στη βιωσιμότητα και στην αειφόρο ανάπτυξη.

Η τρίτη δράση προσφοράς των εθελοντών της AbbVie πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνέλεξαν απορρίμματα από το Άλσος Νεάπολης Συκεών, συνεισφέροντας έμπρακτα στην περιβαλλοντική αναβάθμισή του. Επιπρόσθετα, οι εθελοντές παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ζητήματα ανακύκλωσης, ρύπανσης και διαχείρισης απορριμμάτων, σε μια ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης της συλλογικής οικολογικής συνείδησης. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Connect your City», ένα πανελλαδικό δίκτυο με σκοπό την ενεργοποίηση νέων μέσα από εθελοντικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις.

“Η έννοια της προσφοράς και της ανταπόδοσης στην κοινωνία, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στο περιβάλλον είναι μία κοινή αξία που μοιραζόμαστε όλες και όλοι στην AbbVie. Κάθε χρόνο, η αθρόα συμμετοχή και η θέρμη με την οποία οι εργαζόμενοί μάς αγκαλιάζουν το πρόγραμμα Week of Possibilities, προσφέροντας μέρος από τον προσωπικό τους χρόνο, για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, μας κάνει πολύ περήφανους! Το Week of Possibilities είναι το επιστέγασμα μιας συνεχούς προσπάθειας που κάνει όλος ο Οργανισμός αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και συνεργασίες με αξιόπιστους φορείς και Οργανισμούς για να προσφέρουμε υπηρεσίες οι οποίες είναι ουσιαστικά χρήσιμες, επίκαιρες και οι οποίες κατευθύνονται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που μας χρειάζονται πραγματικά. Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων μας, τους ανθρώπους του Οργανισμού «ΙΑΣΙΣ», για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και μας τίμησαν μέσω αυτής της συνεργασίας. Και βέβαια, ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για τη συγκινητική τους ανταπόκριση σε αυτή την προσπάθεια και το πηγαίο ενδιαφέρον τους να είναι ενεργοί και χρήσιμοι πολίτες προς όφελος των συνανθρώπων μας», δήλωσε η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AbbVie.

Ο Νίκος Μπαλτάς, Συνιδρυτής & Γενικός Διευθυντής ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, ευχαρίστησε τους εργαζομένους της AbbVie για την έμπρακτη στήριξη στο έργο της Οργάνωσης και σημείωσε ότι: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με την AbbVie στο πλαίσιο του Week Of Possibilities. Σε ένα περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει, η παρούσα συνεργασία μας γεμίζει ελπίδα, ενσαρκώνοντας μια κοινή πεποίθηση ότι η κοινωνική συνεισφορά, η εθελοντική δράση και ο αλτρουισμός οφείλουν να μετασχηματίζουν την κοινωνία που ζούμε και αλληλεπιδρούμε. Ευχαριστούμε θερμά την AbbVie που γίνεται συνοδοιπόρος και αρωγός στο ταξίδι μας που έχει στόχο να δημιουργήσει αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων μας. Το Week Of Possibilities συμβολίζει τη συμμετοχή, τη συνεισφορά και την ενίσχυση της κοινότητας μέσα από δράσεις και ενέργειες που ταυτίζονται με την αποστολή μας, να υπάρχει ευημερία για όλους ώστε κανείς να μη νιώσει μόνος, κανείς να μη νιώσει αβοήθητος».