Οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas ένωσαν διαδικτυακά τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τον μη-κυβερνητικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συμμετέχοντας στην «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά», τη διεθνή πρωτοβουλία, μέσω της οποίας, από το 2003, η εταιρεία στηρίζει φορείς που αναπτύσσουν έργο για το παιδί.

Η φετινή Πεζοπορία περιελάμβανε μια σειρά virtual δράσεων, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 121 εθελοντές, τηρώντας όλες τις τρέχουσες οδηγίες για την πρόληψη της νόσου COVID-19. Συγκεκριμένα, στις 4 Δεκεμβρίου, οι εθελοντές περπάτησαν συμβολικά, ο καθένας στο χώρο του, στηρίζοντας τη λειτουργία του Σπιτιού του «Χαμόγελου» στο Μαρούσι, όπου διαμένουν είκοσι παιδιά. Επιπλέον, η εταιρεία υποστήριξε τον εξοπλισμό του φαρμακείου του Σπιτιού και πρόσφερε ρούχα και παπούτσια για τα παιδιά, τα οποία επέλεξαν οι εργαζόμενοι μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, συγκεντρώθηκε από απευθείας δωρεές των εργαζομένων ένα χρηματικό ποσό, το οποίο θα διπλασιαστεί από την Roche. Το 50% του συνολικού ποσού θα διατεθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ενώ το υπόλοιπο θα κατευθυνθεί σε προγράμματα που υλοποιούνται σε αναπτυσσόμενες χώρες, μέσω του Roche Employee Action and Charity Trust (Re&Act).

Τέλος, με αφορμή την ανακαίνιση των γραφείων της εταιρείας, οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν έπιπλα από τον παλαιότερο εξοπλισμό, και τα έσοδα της εταιρείας από αυτή τη δράση θα δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», μαζί με ένα επιπλέον ποσό για επισκευές συντήρησης στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου».

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανέφερε σχετικά: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Roche για τη σταθερή και πολύπλευρη στήριξή της στο έργο μας. Η κάθε εταιρεία του ομίλου καλύπτει σημαντικές ανάγκες των παιδιών, πάντα με αμεσότητα. Ευχαριστούμε τη Roche Diagnostics Hellas για την υποστήριξη των παιδιών μας, που μεγαλώνουν στο Σπίτι μας στο Μαρούσι, καλύπτοντας το κόστος θέρμανσης και εργασιών, που πρέπει να γίνουν στο οίκημα καθώς και ειδών ένδυσης για τα παιδιά. Δίπλα στο Σπίτι μας βρίσκεται και η Roche Hellas η οποία θα καλύψει, επίσης, το κόστος εργασιών και εξοπλισμού για το φαρμακείο του Σπιτιού. Ωστόσο, η συμμετοχή της εταιρείας δεν σταματά εδώ, καθώς πρόσφατα κάλυψε σημαντικές ανάγκες σε εκπαιδευτικό υλικό για τα παιδιά που στηρίζει το Κέντρο Ημέρας «Το Σπίτι του Παιδιού», το οποίο παρέχει υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής βίας. Ευχαριστούμε θερμά τη Roche, που είναι δίπλα μας και στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειές μας».

O Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas, κ. Ezat Azem, υπογράμμισε ότι «Η Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά αποτελεί σημείο αναφοράς για τον εθελοντισμό της Roche. Αυτή τη χρονιά μάλιστα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας μας απέδειξαν περίτρανα την προσήλωσή τους στην πρωτοβουλία αυτή, καθώς δεν επέτρεψαν στα εμπόδια που έχει δημιουργήσει η πανδημία της νόσου COVID-19 για όλους, να ανακόψουν την αδιάλειπτη εδώ και 17 χρόνια υλοποίησή της, πάντα με στόχο την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Diagnostics Hellas, κ. Ulrich Schwörer, τόνισε ότι «Με όχημα την “Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά”, και χάρη στη συνεχή υποστήριξη των ανθρώπων μας, επιβεβαιώνουμε έμπρακτα τη διαχρονική προσήλωσή μας προς την κοινωνική προσφορά, έχοντας στο επίκεντρο των εθελοντικών δραστηριοτήτων μας τα παιδιά. Την πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα δύσκολη αυτή χρονιά, η οικογένεια της Roche, με αίσθημα αλληλεγγύης και ευθύνης, βρίσκεται στο πλευρό τους, ελπίζοντας να μείνουν αυτά τα Χριστούγεννα αξέχαστα στις καρδιές τους. Στηρίζοντας και βοηθώντας ένα παιδί, στηρίζουμε την ελπίδα για ένα φωτεινό μέλλον».