Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, συγκινησιακά έντονα φορτισμένη, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιστημονικής Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (Ε.Φ.Ε.) τίμησαν τον Φαρμακοποιό και Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρα Αντώνιο Αυγερινό, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά του στην επιστήμη και την κοινωνία στον Τομέα της Υγείας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαΐου 2025, στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, και την τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί προσκεκλημένοι από την πολιτική ηγεσία και την πανεπιστημιακή κοινότητα, εκπρόσωποι φορέων από τον χώρο της Υγείας και από τον χώρο του φαρμάκου.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κυρία Νίκη Κεραμέως, και ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, εξαίροντας το έργο του Δρος Αντώνιου Αυγερινού ως προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και ο πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός Καθηγητής Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος έκανε ιστορική αναδρομή στις δράσεις του Συλλόγου και εξήρε το πολυσχιδές έργο του Ε.Ε.Σ.

Παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Ε.Φ.Ε. Καθηγητής Κωνσταντίνος Δεμέτζος αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο και την προσφορά του Δρος Αντώνιου Αυγερινού, συγκινώντας τους παραβρισκόμενους και τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο του στην αναγνωρισιμότητα και την καταξίωση του έργου του Ε.Ε.Σ.

Ακόμη, ο κ. Δεμέτζος παρουσίασε συνοπτικά τις δράσεις και την ιστορία της Ε.Φ.Ε., επισημαίνοντας ότι η ίδρυσή της το 1932 έλαβε χώρα στην ίδια αίθουσα, του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Η Γενική Γραμματέας της Επιστημονικής Ε.Φ.Ε. Καθηγήτρια Ιωάννα Χήνου, ανέγνωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη βράβευση του Δρος Αντώνιου Αυγερινού, παρουσιάζοντας το βιογραφικό του, και τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας του απένειμαν το 1ο τεύχος (1921) των "Αρχείων της Φαρμακευτικής", τιμητική πλακέτα, το σήμα της Ε.Φ.Ε. και αναμνηστικό δώρο.

Κατά τη βράβευσή του ο Δρ Αντώνιος Αυγερινός, βαθιά συγκινημένος, επισήμανε πως η αναγνώριση αυτή ανήκει στους εθελοντές και τα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που εργάζονται με αφοσίωση καθημερινά για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Η εκδήλωση έκλεισε με την εμπνευσμένη ομιλία του ιδίου με θέμα «Ο Εθελοντισμός και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σοφία Χατζηαντωνίου.

Ειδήσεις σήμερα

Αμείωτα τα φαινόμενα βίας στα Νοσοκομεία – Οι περιπτώσεις των Νοσοκομείων Σπάρτης και Αττικόν

Εισαγγελική παρέμβαση για κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς στη Χίο

Ακριβά φάρμακα: Πότε ξεκινά η κατ’ οίκον αποστολή – Ποια είναι η διαδικασία