Το άρωμα που δεν γνωρίζει παρελθόν, παρόν και μέλλον, θα γίνει το όχημα για ένα ατομικό, αλλά και συλλογικό ταξίδι, μέσα από το 1ο Αρωματικό Συμπόσιο με θέμα «Οι Αρωματικές Τέχνες στην Αρχαία Ελλάδα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13 και 14 Απριλίου 2024, στο Μουσείο Ηρακλειδών, στην Αθήνα, με πολλούς και καταξιωμένους ομιλητές, επιστήμονες και μελετητές, υπό την επιμέλεια του Aromatic Arts Hub και της ιδρύτριάς του, βοτανικής αρωματοποιού, Ζωής Στράντζαλη.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η αξιοποίηση της γνώσης και εμπειρίας όλων των συμμετεχόντων, προκειμένου να υφάνουμε ένα ποικιλόμορφο μωσαϊκό γνώσης και ενθύμησης για την «Επιστήμη ποιητική ηδονής», όπως χαρακτηρίζει ο Αριστοτέλης τη «μυρεψική», την αρωματοποιία, αναδεικνύοντας την πλούσια αρωματισμένη ζωή των προγόνων μας. Ο μυρεψός κλείνει σε μικρό, χρυσό δοχείο έλαιο από τριαντάφυλλα, νάρδους και ίριδες και η ευωδιαστή του σύνθεση έχει τη δύναμη να διαπερνά τον χρόνο, συνενώνοντας τα βάθη των αιώνων με τα βάθη της ψυχής.

Η σύνθεση των αρωμάτων, ως μέσου υγιεινής, θεραπείας, σαγήνης, ευεξίας και επικοινωνίας με τους θεούς, όπως και η χρήση των αρωματικών φυτών από τον Ιπποκράτη, τον Ασκληπιό και τον Διοσκουρίδη, θα αποτελέσουν τους κύριους πυλώνες του Συμποσίου, οδηγώντας τα βήματά μας από το οσφρητικό χάσμα της σημερινής εποχής στην ενθύμηση, την ανάκτηση και την επανασύνδεση με την αληθινή μας καταγωγή, τη φύση γύρω μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή, τους ομιλητές και το πρόγραμμα επισκεφθείτε το www.aromaticartshub.com.