Νέα θεματική εκδήλωση -αυτή τη φορά για την Υγεία στο Ηράκλειο Κρήτης- οργανώνει το ΠΑΣΟΚ για αύριο το απόγευμα στις 18:30, με βασικό ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη.

«Μαζί για το νέο Ε.Σ.Υ.» είναι ο «τίτλος» της θεματικής εκδήλωσης κατά την οποία ο κ. Ανδρουλάκης θα περιγράψει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δίνοντας έμφαση και στα ζητήματα που αφορούν ειδικά την Κρήτη.

Παρεμβάσεις θα κάνουν επίσης με τις ομιλίες τους οι:

  • Άγις Τσουρός, πρώην Διευθυντής Πολιτικής και Διακυβέρνησης για την υγεία και την ευεξία του ευρωπαϊκού γραφείου Π.Ο.Υ., ειδικός καθηγητής παγκόσμιας υγείας στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. “Η στρατηγική για ένα σύγχρονο Ε.Σ.Υ.”, είναι το θέμα της παρέμβασής του.
  • Νίκος Τσακουντάκης, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. , διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, που θα μιλήσει για την “Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και πρόληψη”
  • Νικόλαος Ανδρουλάκης, Συντονιστής Διευθυντής Ε.Σ.Υ. ογκολογικού τμήματος Βενιζελείου νοσοκομείου Ηρακλείου, ο οποίος θα αναφερθεί στα ζητήματα που αφορούν στη “Δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας- Ισχυρά νοσοκομεία”
  • Κατερίνα Κουτσογιάννη, αντιπρόεδρος Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, που θα περιγράψει «τα προβλήματα του Ε.Σ.Υ. από τη σκοπιά των ασθενών”
  • Μαρία Σπινθούρη, μέλος Δ.Σ. 5ου περιφερειακού τμήματος Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας θα κάνει αναφορά στη “Νοσηλευτική φροντίδα και έκβαση ασθενών: Μια κρίσιμη σχέση”

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Λάμπρος Βαμβακάς, Διευθυντής ΕΣΥ στην Παθολογική – Ογκολογική Κλινικής ΠΑ.Γ.Ν.Η..