Στο Συνέδριο – θεσμός που υλοποιείται κάθε δύο χρόνια, για 5 ημέρες περισσότεροι από 1.200 σύνεδροι, 30 εκθέτες, διακεκριμένοι επιστήμονες από 10 χώρες, θα συμπράξουν στο πλαίσιο ενός δημιουργικού διαλόγου που αποσκοπεί να αγγίξει όλες τις πλευρές του χειρουργικού επαγγέλματος.

Οι υψηλού επιπέδου διαλέξεις από600 ομιλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα διαδραστικά στρογγυλά τραπέζια, τα εξειδικευμένα φροντιστήρια και οι παρουσιάσεις περιστατικών καθώς και τα εργαστήρια ψηφιακών μέσων και εργαλείων, συνδυαστικά με τις  περισσότερες από 1.000 παρουσιάσεις εργασιών, αναρτημένων ανακοινώσεων και βίντεο προβολών  αναμένεται να  συνθέσουν ένα πολύπλευρο επιστημονικό καμβά για τα επίκαιρα θέματα σύγχρονης χειρουργικής, αλλά και τις εξελίξεις του χώρου.

Σε μια στιγμή που η Χειρουργική κοινότητα καλείται να αξιοποιήσει τα βιώματα της πανδημίας, αλλά και να προσαρμοστεί στο εξελισσόμενο φαινόμενο των πολυκρίσεων με ένα υγειονομικό σύστημα που βιώνει ποικίλες προκλήσεις, το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής αποσκοπεί να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό και μετασχηματιστικό ρόλο στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του χειρουργικού επαγγέλματος, προσφέροντας την απαραίτητη πλαισίωση για έναν παραγωγικό επιστημονικό διάλογο για την άσκηση του επαγγέλματος του γενικού χειρουργού στην Ελλάδα.

Μέσα από μια πολυπαραγοντική και διεπιστημονική προσέγγιση, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στα ολιστικά προσωποκεντρικά μοντέλα διαχείρισης ασθενών και στην ιατρική ακριβείας, έτσι όπως πλαισιώνουν τη σύγχρονη γενική χειρουργική, παράλληλα με την ανάδειξη της συμβολής της τεχνητής νοημοσύνης, των τεχνολογιών αιχμής και των ψηφιακών μέσων στην άσκηση της Χειρουργικής.

Απευθυνόμενοι στο σύνολο των εμπλεκομένων ειδικοτήτων, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους χειρουργούς που τώρα εκπαιδεύονται και ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα, το Συνέδριο δίνει την δυνατότητα για ενημέρωση και εξοικείωση με τα  διεθνήtrendsστοχώρο στην Γενικής Χειρουργικής.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας (ΕΧΕ)διοργανώνει, για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, το φροντιστήριο “Ημέρα Χειρουργικής Έρευνας”. Σκοπός του είναι η διδασκαλία των πλέον σύγχρονων τεχνικών παραμέτρων που αφορούν τη διαμόρφωση ερευνητικών προτάσεων στους νέους χειρουργούς από επιστήμονες με εμπειρία σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Για πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, ακολουθήστε τον σύνδεσμο:www.execongress2023.gr