Το επόμενο Σάββατο 4 Νοεμβρίου από τις 10.30 έως τις 14.30, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) διοργανώνει στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στο Φουαγιέ Επισήμων  δράση εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η διοργάνωση αιμοδοσιών στο Σ.Ε.Φ. γίνεται κάθε τρεις μήνες καθώς θα πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε δωρεά αίματος είναι ένα πολύτιμο δώρο που σώζει ζωές και επιπλέον και πιο σημαντικό ότι η επαναλαμβανόμενη δωρεά αποτελεί το κλειδί για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και βιώσιμου αποθέματος αίματος.

H σύμπραξη τα τελευταία δύο χρόνια του μεταξύ του ΕΚΕΑ και του Σ.Ε.Φ. έχει εξελιχθεί σε μια εξόρμηση που περιμένουν με ανυπομονησία παλιοί και νέοι αιμοδότες καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να συνδυάσουν μια ούτως ή άλλως όμορφη επίσκεψη στο Φαληρικό Δέλτα, με τη συμμετοχή τους σε μια αιμοδοσία.

Οι αιμοδότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να προσδιορίσουν ραντεβού τηλεφωνικά στα 2132146716 & 726 (από 30/10 έως 3/11, 9.00-14.30). Η αιμοδοσία είναι εθελοντική και οι μονάδες αίματος, που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν στους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται και χρήζουν μετάγγισης.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

Να είσαι 18-65 ετών
Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες