Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 18:00 – 20:30.

Τα κακοήθη αιματολογικά νοσήματα αποτελούν το 10% των νεοπλασιών και προσβάλουν όλες τις ηλικίες, ενώ οι θεραπείες εξελίσσονται συνεχώς και πλέον δίνουν τη δυνατότητα εξατομικευμένης προσέγγισης.

Στην Ημερίδα θα προεδρεύσει η κα Ελισσάβετ Γρουζή, MD, PhD, Αιματολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια Ν.Υ. Αιμοδοσίας Γ.Α.Ο.Ν.Α “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ”, Πρόεδρος του Ιδρύματος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.

Στους ομιλητές συγκαταλέγονται διακεκριμένοι επιστήμονες ιατροί, όπως:
• ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Αιματολόγος, Καθηγητής Αιματολογίας ΕΚΠΑ
• ο κ. Παναγιώτης Τσιριγώτης, Αιματολόγος, Καθηγητής Αιματολογίας ΕΚΠΑ
• η κα Σωσάννα Δελήμπαση, Δ/ντρια Αιματολογικού Γ.Ν. «Ευαγγελισμός», μέλος της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης του Πολλαπλού Μυελώματος
• η κα Παναγιώτα Γιαννούλια, Ιατρός, Αιματολόγος, Επιμελήτρια Α’, Αιματολογική Κλινική και ΜΜΜΟ, Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας»
• ο κ. Κώστας Αθανασάκης, Επίκουρος Καθηγητής των Οικονομικών της Υγείας και Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να μπορέσουν να ενημερώσουν για τις σημαντικές εξελίξεις στις μεθόδους πρόληψης, διάγνωσης και αντιμετώπισης των αιματολογικών νοσημάτων.
Ενδεικτικά, στις θεματικές συμπεριλαμβάνονται:
• Λευχαιμία: Συμπτώματα, Διάγνωση, Θεραπευτικές επιλογές, Επανένταξη
• Δεδομένα κλινικής πρακτικής στη χορήγηση Cart Λεμφοκυττάρων
• Πολλαπλό μυέλωμα: τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται
• Λεμφώματα: Θεραπευτική αντιμετώπιση στην εποχή των στοχευμένων θεραπειών
• Κοινωνικές, οικονομικές και επαγγελματικές επιπτώσεις για τον ασθενή και την οικογένειά του

Η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί με μια συζήτηση «στρογγυλής τραπέζης» με συντονίστρια την κα Μαίρη Βαφειάδου, πρώην Συντονίστρια Διευθύντρια Τμήματος Αναισθησιολογίας Γ.Ν. Αττικής «Σισμανόγλειο» με θέμα «Ανάγκες των ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες στην μετά covid εποχή.

Η Ημερίδα θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ ((Βασ. Σοφίας 127, Τ.Κ. 115 21) και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης σε όλους τους παρευρισκόμενους που το επιθυμούν.

Για επιπλέον πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του φορέα, να ακολουθήσετε το λογαριασμό του Κ.Ε.Φ.Ι. στο Facebook, να αποστείλετε email στο info@anticancerath.gr ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2106468222.