Η διαδραστική παράσταση μυστηρίου “ΕΚΕΙΝΗ”, που ενθουσίασε ειδικούς θεραπευτές και γονείς και αποθεώθηκε από τον παγκοσμίου φήμης κλινικό ψυχολόγο prof. Tony Attwood, επιστρέφει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ (αίθουσα Γιάννης Μαρίνος), λόγω της πρωτοφανούς συμμετοχής που σημείωσε τον περασμένο Μάιο.

Πρόκειται για μια παράσταση μυστηρίου αφιερωμένη στον αυτισμό, που ενώ δεν κάνει καμία αναφορά στον αυτισμό και χαρτογραφεί μέσα από ένα παιχνίδι μυστηρίου διαδρομές συνάντησης δυο φαινομενικά ασύμβατων κόσμων. Παιχνίδια του φωτός και της σκιάς λειτουργούν καταλυτικά, καθώς μεταμορφώνουν τον σκηνικό χώρο, έμψυχα και άψυχα αντικείμενα,  δημιουργώντας μια νέα πραγματικότητα που καταδεικνύει την υποκειμενικότητα της αλήθειας.

Το κουβάρι της ιστορίας αρχίζει να ξετυλίγεται με την ενεργή συμμετοχή του κοινού στη δράση. Μέσα από μια αλληλουχία δράσεων και εικόνων, το κοινό οδηγείται να κατανοήσει βιωματικά την πολυπλοκότητα των άγραφων κοινωνικών κανόνων συμπεριφοράς που πολλοί από εμάς θεωρούν δεδομένους και να αντιληφθεί την απόσταση και τη διαδρομή που πρέπει κάποιος να διανύσει για να τους αποκωδικοποιήσει.

Η παράσταση αποτελεί μέρος ενός 5ωρου masterclass για θεραπευτές και γονείς, που στόχο έχει την καλύτερη κατανόηση των αναγκών και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν παιδιά και έφηβοι στο φάσμα του αυτισμού, αλλά και του τρόπου αντιμετώπισης αυτών των δυσκολιών με την καινοτόμο μέθοδο του Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος (ΓΣΔ).

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης .

Ενδεικτικό Πρόγραμμα

16.00 – 17.15   OΜΙΛΙΑ Δρος Καρνέζη, με στόχο την κατανόηση των δυσκολιών παιδιών με αυτισμό και εισαγωγή στο θεωρητικό υπόβαθρο του ΓΔΣ (με πρακτικά παραδείγματα)

17.15 – 17.45 (Διάλειμμα)

17.45 – 19.15  ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΕΚΕΙΝΗ” – υπόδειγμα παρέμβασης από την ομάδα CBD με την συμμετοχή του κοινού. Στην παράσταση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κατανοήσει βιωματικά πώς η εκπαιδευτική ύλη για τον αυτισμό μπορεί να ενταχθεί σε μια διαδραστική ιστορία που θα κερδίσει το ενδιαφέρον των παιδιών.

19.15 -19.45  (Διάλειμμα)

19.45 – 21.00  ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ 
Η  Δρ. Καρνέζη θα εξηγήσει βήμα, βήμα τον σχεδιασμό (δομή) της παράστασης/παρέμβασης και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κρατήσει σημειώσεις.

21.00 Q&A  (Απορίες/Ερωτήσεις) 
Εδώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κάνει ερωτήσεις αναφορικά με τη δομή και τη στοχοθεσία των δραστηριοτήτων της παράστασης, έτσι ώστε να αποσαφηνιστεί το πρωτόκολλο της παρέμβασης ΓΣΔ.

Ταυτότητα Παράστασης 
Σύλληψη/Σχεδιασμός Παράστασης: Δρ Χάρις Καρνέζη
Παίζουν: Ομάδα CBD
Εύη Ανδριανού – ηθοποιός/παιδαγωγός με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή
Μανόλης Δραγάτσης – ηθοποιός/εκπαιδευτικός
Χάρις Καρνέζη – ηθοποιός/δημιουργός μεθόδου CBD
Γιάννης Φιλίππου – ηθοποιός/ θεατροπαιδαγωγός
Αθηνά Σταμούλη – ειδική παιδαγωγός
Κωνσταντίνα Ψωμαδέλλη – ειδική γυμνάστρια
Mουσική επιμέλεια: Γιάννης Φιλίππου
Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων: Aθηνά Σταμούλη
Κατασκευή κούκλας: Χάρις Καρνέζη

Χώρος: Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος (Πρώην Πολυχώρος)

πληροφορίες/εγγραφές:  www.cbdmethod.com/mma
επικοινωνία: τηλ. 210 6996442/6944 171522 email: cbdseminars@gmail.com