Σημαντικά θέματα που αφορούν τη σχέση γνωστικής έκπτωσης και επιληψίας περιλαμβάνονται στο επιστημονικό πρόγραμμα της ημερίδας που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας (ΠΕΣΕ), το Σάββατο, 8 Απριλίου 2023 στο ξενοδοχείο «Golden Age» στην Αθήνα.

Τα άτομα με επιληψία συχνά παρουσιάζουν διάφορες συννοσηρότητες μεταξύ των οποίων και γνωστική έκπτωση. Σημαντικός αριθμός ερευνών τα τελευταία χρόνια εστιάζεται στις γνωστικές λειτουργίες των ατόμων με επιληψία και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν, αποτελούν «οδηγό» για έγκαιρη διάγνωση και κατάλληλη παρέμβαση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Διακεκριμένοι Έλληνες ομιλητές έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν στην ημερίδα, αναπτύσσοντας, μεταξύ άλλων, θέματα όπως: γνωστικές διαταραχές στην επιληψία γενικά και τις διάφορες υποομάδες, αυτισμός και επιληψία, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, υπερκινητικότητα και επιληψία, επιληπτική αμνησία, άνοια και επιληψία, ενώ θα γίνει και παρουσίαση περιστατικών.

Η ημερίδα «Γνωστική Έκπτωση & Επιληψία» εντάσσεται στις διαρκείς προσπάθειες του για επιστημονική εκπαίδευση για την επιληψία και απευθύνεται αποκλειστικά σε ειδικευμένους και ειδικευόμενους ιατρούς.

Οι εργασίες της ημερίδας θα διεξαχθούν αποκλειστικά δια ζώσης.

Εγγραφή online εδώ: https://www.e-myrtaly.gr/gr/pese-workshop2023

Δείτε το επιστημονικό πρόγραμμα εδώ: https://myrtalycongress.gr/wp-content/uploads/2023/03/PROGRAMMA.pdf