Ημερίδα για τις «Διαταραχές πρόσληψης τροφής (ΔΠΤ)» διοργανώνει την Τρίτη 21 Μαρτίου (09:00 έως 18:00), στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Επιστρέφω».

Το Σωματείο διοργανώνει την ημερίδα με στόχους, να προσεγγίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας ειδικότερα στις ΔΠΤ, την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο δημόσιο σύστημα θεραπείας και ιδιαίτερα εκτός Αττικής, και τέλος στην ανάγκη κατάρτισης ενός Εθνικού Σχεδίου για την αντιμετώπιση τους με έμφαση στη πρόληψη. Η προσπάθεια αυτή σήμερα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι στην πανδημία κατά τους ειδικούς καταγράφηκαν περιστατικά ΔΠΤ αριθμητικά περισσότερα από τις χρήσεις ουσιών.

Στην Ημερίδα συμμετέχουν Καθηγητές Ψυχιατρικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικοί Ψυχοθεραπευτές από τις Δημόσιες Δομές Ψυχικής Υγείας, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Το «Επιστρέφω» ιδρύθηκε το 2015 με πρωτοβουλία του «Αιγινήτειου» Νοσοκομείου και η λειτουργία του επικεντρώνεται στην ενημέρωση της κοινωνίας, στην αντιμετώπιση προβλημάτων των πασχόντων και στην ψυχοεκπαιδευτική στήριξη των γονέων και φίλων των πασχόντων από ΔΠΤ. Μέσω της Ημερίδας θα προσπαθήσει να ενημερώσει υπεύθυνα την κοινωνία και την Πολιτεία σε ότι αφορά στις ΔΠΤ που ως ψυχογενείς ασθένειες πλήττουν σήμερα τη νεολαία σε αριθμούς μάλιστα μεγαλύτερους των χρηστών ουσιών.