Συνέδριο με θέμα την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην οικογένεια, θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και τη Χάλκη, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο Eco-Ευ Ζην υπό τον τίτλο «Οικογένεια και Περιβάλλον: Πυλώνες κοινωνικού πολιτισμού. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην οικογένεια» θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στη Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο Α΄.

Το Συνέδριο θα χαιρετήσουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, η Ειδική Γραμματέας Ειδική Γραμματέας για τα Ζώα Συντροφιάς Μάρσα Δημοπούλου, ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Καθηγητής Νικόλαος Βραχνής, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Κωνσταντίνος Πάντος κ.ά.

Στόχος του συνεδρίου είναι να θέσει ορισμένα ζητήματα, τα οποία θα πραγματευτούν εξειδικευμένοι και διακεκριμένοι αναγνωρισμένοι επιστήμονες από ποικίλες επιστημονικές κοινότητες, τα οποία σχετίζονται με την ευαισθητοποίηση της οικογένειας για την προστασία του περιβάλλοντος, το πώς επηρεάζει η κλιματική αλλαγή καταρχήν τη διαδικασία αναπαραγωγής και γενικότερα την υγείας, όπως και τις σχέσεις των ανθρώπων με τα ζώα όπως αναμένεται να διαμορφωθούν στο μέλλον.

Επίσης, θα αναλυθούν βιοηθικά διλήμματα, ζητήματα υγείας, επικοινωνίας, εκπαίδευσης και κοινωνικού πολιτισμού, αλλά και τα θεολογικά θέματα που εκφύονται και κυρίως όσα άπτονται της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το συνέδριο θα μεταδοθεί σε Live Streaming από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/@evangelosgrigoriadis7295/live

 

PROGRAMMA_Eco_ey_zin_Periballon_kai_oikogeneia-11
PROGRAMMA_Eco_ey_zin_Periballon_kai_oikogeneia-10
PROGRAMMA_Eco_ey_zin_Periballon_kai_oikogeneia-9
PROGRAMMA_Eco_ey_zin_Periballon_kai_oikogeneia-8
PROGRAMMA_Eco_ey_zin_Periballon_kai_oikogeneia-7
PROGRAMMA_Eco_ey_zin_Periballon_kai_oikogeneia-6
PROGRAMMA_Eco_ey_zin_Periballon_kai_oikogeneia-5
PROGRAMMA_Eco_ey_zin_Periballon_kai_oikogeneia-4
PROGRAMMA_Eco_ey_zin_Periballon_kai_oikogeneia-3
PROGRAMMA_Eco_ey_zin_Periballon_kai_oikogeneia-2
PROGRAMMA_Eco_ey_zin_Periballon_kai_oikogeneia-1