To 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης θα πραγματοποιηθεί 1-3 Δεκεμβρίου 2022 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Το Συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης και της Διεθνούς Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης.

Την διαχρονική επιτυχία του Συνεδρίου, αποτυπώνει η μεγάλη συμμετοχή που φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τους 1.200 επιστήμονες και Επαγγελματίες Υγείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 130 προσκεκλημένοι Ομιλητές και Πρόεδροι από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, δίνοντας βήμα σε καταξιωμένους επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους διεθνώς, αλλά και σε νεότερους ερευνητές, οι οποίοι αποτελούν υπόσχεση μέλλοντος για την καθημερινή κλινική πράξη, αλλά και για τον ερευνητικό τομέα.

Φέτος η διοργάνωση συμπίπτει με τα 20 χρόνια από την Ίδρυση της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, ενός επιστημονικού φορέα που λειτουργεί επίσημα ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης έχοντας στενή σχέση και συνεργασία με στόχο την προαγωγή της έρευνας και της επιστήμης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τη σημαντική αυτή συνεργασία επισφραγίζει η ανάθεση στην Αθήνα της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Αθηροσκλήρωσης στις 24-27 Μαΐου 2026, η οποία θα ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο της Εταιρείας κ. Ευάγγελο Λυμπερόπουλο, Καθηγητή Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Η αθηροσκλήρωση αποτελεί νόσο του τρόπου ζωής του σύγχρονου ανθρώπου και σήμερα θεωρείται ο κύριος παράγοντας θανάτου στον ανεπτυγμένο κόσμο. Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου έχει καταρτίσει ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα, το οποίο ανταποκρίνεται στη διεπιστημονικότητα του αντικειμένου της αθηροσκλήρωσης και περιλαμβάνει όλη τη σύγχρονη γνώση στο πεδίο αυτό.

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης φέτος φιλοξενεί σημαντικές συνεδρίες με τη συνεργασία άλλων Επιστημονικών Εταιρειών και συγκεκριμένα:

• Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης
• Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων/Διατροφολόγων
• Πανελλήνια Εταιρεία Διατροφής
• Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία
• Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου
• Ελληνικός Οργανισμός Εγκεφαλικών
• Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία
• Εθνικό Κέντρο “Exercise is Medicine-Greece”
• Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://has2022.gr/

Δράσεις για το κοινό εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης

Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου ενημερωτική εκδήλωση του κοινού με τίτλο «Τρόπος ζωής και Καρδιαγγειακή νόσος: Από τους Παθοφυσιολογικούς Μηχανισμούς στην Κλινική πράξη». Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 16:30-19:00 στην αίθουσα ΜΥΚΗΝΕΣ του Ξενοδοχείου Divani Caravel.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμα εδώ.