Στα πλαίσια της ενημερωτικής εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος «Δουλεύει για Σένα!», με σκοπό την πρόληψη και προαγωγή της υγείας του γενικού πληθυσμού το Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» θα πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος, με την επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος (ΕΕΜΗ) και την Aιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ).

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από την Δευτέρα 12/12/2022 έως και την Παρασκευή 16/12/2022, από τις 10.00 έως και τις 14.00, στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11), στο ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ..

Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ασθενών με Νεοπλασία Φίλων & Οικογενειών Β.Δ. Ελλάδας «Είμαστε Μαζί».

Για τη δήλωση συμμετοχή στις εξετάσεις αλλά και τον σωστό συντονισμό της δράσης είναι απαραίτητη η επικοινωνία των ενδιαφερόμενων συμπολιτών μας στο τηλεφωνικό κέντρο 211 0122 102, για το κλείσιμο των προγραμματισμένων ραντεβού.

Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας, παραμένει η ενημέρωση κυρίως του γενικού πληθυσμού για τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης της νόσου, υπογραμμίζοντας το καίριο μήνυμα για έγκαιρη εξέταση, ιδίως για τις ομάδες υψηλού ρίσκου. Επιπλέον ο βασικός πυλώνας, πάνω στον οποίο έχει σχεδιαστεί η νέα εκστρατεία ενημέρωσης, είναι η διασύνδεση και συνεργασία του «Προμηθέα» με τους κατά τόπους Συλλόγους Καρκινοπαθών στις πόλεις που θα επισκεφτούμε.

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος  «Προμηθέας» ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 2012 και είναι ο μοναδικός σύλλογος ασθενών με νόσους του ήπατος στη χώρα. Μέσα από την εμπειρία του παρέχει  ενημέρωση, πληροφόρηση και υποστήριξη στους ανθρώπους και στις οικογένειες αυτών που ζουν με ιογενείς Ηπατίτιδες Β και C ή άλλα νοσήματα του ήπατος.