Οι Ευρωπαίοι γιατροί συγκεντρώνονται, έπειτα από 11 χρόνια, στην Αθήνα για να θέσουν στο τραπέζι του διαλόγου τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Αθήνα τις συνεδριάσεις της Union Européenne des Médecins Specialistes (U.E.M.S.), που αποτελεί την κορυφαία ευρωπαϊκή ιατρική οργάνωση στην οποία συμμετέχουν ως μέλη όλοι οι Εθνικοί Ιατρικοί Σύλλογοι της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Η U.E.M.S. είναι φορέας των ειδικών γιατρών με εξέχουσα θέση και παρέμβαση στην ιατρική επιστήμη της Ευρώπης, αφού δραστηριοποιείται σε θέματα ιατρικής εκπαίδευσης, ιατρικής εξειδίκευσης, καθώς και σε θέματα διά βίου μάθησης.

“Σε μία περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται εν μέσω αλλαγών στην ιατρική εκπαίδευση, η παρουσία των μελών της U.E.M.S. στην Αθήνα θα συμβάλλει στην κατανόηση των μεταρρυθμίσεων που πρέπει γίνουν, ενώ με την ανταλλαγή των απόψεων θα αποφευχθούν και λάθη από την εμπειρία των άλλων κρατών.

Υπό το πρίσμα αυτό, στη διάρκεια των συνεδριάσεων εκατοντάδες εκπρόσωποι ιατρικών φορέων της Ευρώπης θα ανταλλάξουν απόψεις για τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στις εξειδικεύσεις της ιατρικής, ώστε να εκσυγχρονιστεί η εκπαίδευση των νέων γιατρών αλλά και για να υπάρξει βελτίωση των ειδικοτήτων σύμφωνα και με την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης” αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ.

Οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Royal Olympic. Πρόκειται για τη 2η συνάντηση Ευρωπαϊκού Οργανισμού που γίνεται στη χώρα μας εφέτος με πρωτοβουλία του ΠΙΣ, καθώς η προηγούμενη είχε πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Μάϊο.

Στο πλαίσιο των συνεδριάσεων που θα γίνουν στην Αθήνα, στις 7/10/2022 18.30-20.30, ο ΠΙΣ με τη συνεργασία της UEMS, διοργανώνει μία έκτακτη εκδήλωση στην αίθουσα του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής, με θέμα: «The future of medical specialist practice in Europe: challenges, perspectives, and aspirations».

Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστούν οι συμμετέχοντες της UEMS, οι εκπρόσωποι των επιστημονικών ιατρικών εταιρειών/επαγγελματικών ιατρικών ενώσεων, εκπρόσωποι των Ιατρικών Σχολών, φορείς καθώς και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» των επιστημόνων για αύξηση λοιμώξεων στο βόρειο ημισφαίριο – Οι τρεις κρίσιμοι παράγοντες

Ασθενείς με κορωνοϊό θα νοσηλεύονται και σε ιδιωτικές κλινικές – Οι επόμενες προτεραιότητες για τα νοσοκομεία