Ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα το διεθνές συνέδριο Εντατικής Θεραπείας με θέμα το τραύμα που συνδιοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, και θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουνίου.

Πάνω από 300 ειδικοί από την Ελλάδα και την Ευρώπη θα συναντηθούν για να συζητήσουν για το τραύμα που αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου για τη χώρα μας και όχι μόνο, και αφορά κυρίως νέους με αποτέλεσμα βαριές αναπηρίες και πολλούς θανάτους.

Ομιλητές από όλη την Ευρώπη θα μιλήσουν για το τί νεότερο υπάρχει για το τραύμα και τις εγκεφαλικές βλάβες, από την κλινική εκτίμηση στην αντιμετώπιση και θεραπεία.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ESICM Maurizio Cecconi, η Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας και Διευθύντριας της Α’ Πανεπιστημιακής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», η Μαρία Θεοδωρακοπούλου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και Ηλίας Ανδριανάκης, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος και Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.