Τον πνευμονολόγο Αντώνη Χατζηγεωργίου, έναν από τους «ήρωες με τις λευκές μπλούζες» αλλά και ένα από τα πρώτα θύματα του κορωνοϊού στον κλάδο των υγειονομικών, θα τιμήσει η οικογένεια της Πνευμονολογίας σήμερα κατά την τελετή έναρξης του ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου της στην Αθήνα.

Ο 42χρονος γιατρός που είχε μολυνθεί από ασθενή του, κατέληξε στο νοσοκομείο Αττικόν τον Νοέμβριο του 2020, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη για τον άνισο αγώνα με τον κορωνοϊό – τότε δεν είχαν διατεθεί ακόμη τα εμβόλια- και την μοιραία έκβασή του.

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας θα αποδώσει τιμητικό βραβείο στην οικογένεια του εκλιπόντος μέλους της, Αντώνη Χατζηγεωργίου «για τη συνολική προσφορά του στην Πνευμονολογία αλλά και ήρωα του καθήκοντος στη μάχη κατά της πανδημίας».

«Η οικογένεια της Πνευμονολογίας αποχαιρετά με αυτόν τον τρόπο έναν λαμπρό νέο συνάδελφο που “έφυγε” διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χωρίς όμως να σταματήσει να μάχεται και να προσφέρει με αυταπάρνηση τις ιατρικές υπηρεσίες του. Με μία συγκλονιστική ανάρτηση στο Διαδίκτυο προσπαθούσε να ευαισθητοποιήσει για τις φονικές επιπλοκές του ιού και να σώσει μέσω της εμπεριστατωμένης ιατρικής γνώσης όσο περισσότερες ανθρώπινες ζωές μπορούσε. Έχοντας εξειδικευτεί στην Ογκολογία Θώρακος, φρόντιζε πάντα οι ασθενείς του, ακόμα και στα βαρύτατα στάδια, να λαμβάνουν υψηλότατη ιατρική φροντίδα. Άφησε πίσω τρία ανήλικά παιδιά και ένα ανεκπλήρωτο κενό στην κλινική ιατρική» αναφέρει το ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας.

Κατά την ίδια εκδήλωση θα βραβευθούν οι πνευμονολόγοι κκ. Μιχάλης Τουμπής και Αντώνης Μπάστας για τη συνολική προσφορά τους στην Πνευμονολογία.

Διαβάστε ακόμη:

Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για τις υποπαραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της Omicron του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Σκέψεις να «ανοίξει» η τέταρτη δόση του εμβολίου για όλους κάτω των 60 ετών

Ευρώπη – Μέση Ανατολή: Κρούσματα χολέρας και πολιομυελίτιδας ύστερα από τέσσερις δεκαετίες