Sponsored Content 


Η επιστροφή στο σχολείο είναι ταυτόσημη με τον ερχομό του φθινοπώρου και την επιστροφή σε λίστες και υποχρεώσεις, αλλά και σε ρυθμό, οργάνωση και δραστηριότητα. Πρόκειται για μία επιστροφή που εν τέλει όλοι επιθυμούμε – τα παιδιά πολύ περισσότερο, αδιαμφισβήτητα επειδή ‘back to school’ σημαίνει παράλληλα και επιστροφή στο διάλειμμα, στο παιχνίδι με τους συμμαθητές στο προαύλιο, στο κυνηγητό στους διαδρόμους και στα χαρούμενα παιχνίδια της ώρα της γυμναστικής.

Ποιο παιδί δεν θα ήθελε να επιστρέψει σε μια πιο χαρούμενη πραγματικότητα, χορτασμένο ήδη από τα μπάνια στη θάλασσα και την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού; Φυσικά και κάθε παιδί γνωρίζει ότι το σχολείο σημαίνει διάβασμα και πρόγραμμα, ταυτόχρονα όμως σημαίνει και φίλοι, συμμαθητές, παιχνίδι και ευχάριστες δραστηριότητες εντός και εκτός σχολείου. Γι’ αυτό και οι μικροί μας ήρωες συνήθως λαχταρούν την έναρξη της σχολικής χρονιάς – πάντα εννοείται με κάποιες δικαιολογημένες εξαιρέσεις!

Photo: Shutterstock

Για εμάς τους γονείς πάλι, η επιστροφή στο σχολείο και ο αγιασμός σηματοδοτούν την έναρξη της χειμερινής σεζόν, των υποχρεώσεων, του αναγκαστικού πρωινού ξυπνήματος και του βραδινού μαγειρέματος. Μέριμνά μας, ιδιαίτερα όταν το παιδί είναι ακόμη μικρό και πηγαίνει δημοτικό ή και γυμνάσιο, η διασφάλιση της σωστής προετοιμασίας του για το σχολείο, αλλά και η φροντίδα της καθημερινής του διατροφής και ενυδάτωσης εντός και εκτός σπιτιού. Φυσικά αυτές οι οδηγίες αφορούν και εμάς που μπορεί να μην πηγαίνουμε σχολείο, βγαίνουμε όμως καθημερινά εκτός σπιτιού, περνάμε ώρες ατελείωτες στο γραφείο και πρέπει να φροντίζουμε τη διατροφή και την ενυδάτωση του οργανισμού μας με σκοπό να έχουμε αυξημένη ενεργητικότητα και να αποφεύγουμε την κόπωση.

Επομένως δίπλα στην περιβόητη λίστα για το βιβλιοπωλείο και την επίσκεψη στο μεγάλο πολυκατάστημα για την νέα σχολική τσάντα του παιδιού, πρέπει να βάλουμε και την έξυπνη λίστα για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, έτσι ώστε το καλάθι που θα έρθει σπίτι να έχει όλα τα υλικά για ισορροπημένα και υγιεινά γεύματα, καθώς και το κατάλληλο πόσιμο νερό για την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού.

Σε ό,τι αφορά την διατροφή οι ειδικοί εξηγούν ότι κύριος γνώμονας της ισορροπημένης θρέψης είναι η αποφυγή των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων, των κακών λιπαρών και της ζάχαρης – μια πρακτική που χαρίζει αυξημένα επίπεδα ενεργητικότητας και θωρακίζει την υγεία. Επιπλέον η συχνή πόση νερού και η φροντίδα για την ενυδάτωση του οργανισμού διασφαλίζει τόνωση και ευεξία, απαραίτητες προυποθέσεις για τη δύσκολη φθινοπωρινή καθημερινότητα.

Επομένως παράλληλα με την συνετή επιλογή τροφίμων, η επιλογή του νερού, που θα πίνει καθημερινά η οικογένεια, αλλά και θα παίρνει μαζί του το παιδί στο σχολείο αποτελεί σημαντική παράμετρο υγείας και ευεξίας και δεν πρέπει να παραμελείται.

Η σημασία της ενυδάτωσης

Η επαρκής ενυδάτωση είναι σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία του σώματος αλλά και του νου. Άλλωστε το μεγαλύτερο ποσοστό του σώματός μας αποτελείται από νερό. Επομένως πρέπει διαρκώς να αναπληρώνουμε το νερό που χάνεται μέσω των λειτουργιών του οργανισμού και της εφίδρωσης.

Το νερό αναδεικνύεται σε ανεκτίμητο θησαυρό υγείας για όλη τη οικογένεια. Σε ποτήρι ή σε μπουκάλι η καθημερινότητά μας δεν νοείται χωρίς την πόση νερού.

Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο, είναι η πόση καθαρού και αγνού νερού. Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι λόγω της τρέχουσας συγκυρίας, με τις πλημμύρες που έπνιξαν στη λάσπη σχεδον τη μισή χώρα, η φροντίδα για την πόση αγνού και καθαρού νερού καθίσταται πλέον επιτακτική προτεραιότητα για κάθε νοικοκυριό. Επιπρόσθετα είναι γεγονός ότι το πόσιμο νερό των πόλεων συχνά φέρει ανεπιθύμητα «φορτία» λόγω της χλωρίωσης, των νιτρικών ή του προβληματικού δικτύου ύδρευσης που παρέχει θολό νερό. Επομένως η αναζήτηση νερού καθαρού και αμόλυντου χωρίς νιτρικά αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Στην περίπτωση αυτή τη λύση θα μπορούσε να δώσει η επιλογή φυσικών μεταλλικών νερών προερχόμενων από περιοχές χωρίς νιτρικά στο έδαφος ή με ελάχιστα ίχνη αυτών.

Η επιλογή του πιο αγνού νερού

Στα Καρπάθια όρη βρίσκονται οι πιο αγνές πηγές απ’ όπου αναβλύζει ποιοτικό νερό χωρίς νιτρικά. Πρόκειται για το αγνό και με απαλή, βελούδινη γεύση AQUA Carpatica το οποίο έχει ήδη 88 διακρίσεις κυρίως για την ποιότητα και τη γεύση του.

Το AQUA Carpatica πηγάζει βαθιά μέσα από τα Καρπάθια Όρη, μια αρχέγονη γη, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, αφήνοντας μόνο την παρθένα ομορφιά της φύσης και την ιστορία. Πρόκειται για το τελευταίο άγριο δάσος της Ευρώπης, ανέγγιχτο από τον πολιτισμό, τη γεωργία και τη βιομηχανία. Ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο.

Το AQUA Carpatica είναι ένα «θαύμα της παρθένας φύσης» καθώς οι πηγές, τόσο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, όσο και του Φυσικώς Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού πληρούν όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός άξιου και ιδιαίτερα καλού φυσικού νερού. Πρόκειται για το μόνο νερό στον κόσμο χωρίς νιτρικά (το φυσικώς ανθρακούχο νερό) και σχεδόν μηδενικά νιτρικά (το φυσικό μεταλλικό νερό).

Καθώς μπαίνουμε σε εντατικούς φθινοπωρινούς ρυθμούς λοιπόν, ας φροντίσουμε να βάλουμε ένα μπουκαλάκι AQUA Carpatica στην σχολική τσάντα του παιδιού, άλλο ένα στη δική μας για το γραφείο και ας μεριμνήσουμε να υπάρχει ένα μπουκάλι στο ψυγείο για τους… διψασμένους που επιστρέφουν το απόγευμα στο σπίτι. Καλή σχολική χρονιά στην «υγειά μας»!