Οι συνεχείς ματαιώσεις πτήσεων εξαιτίας του κορωνοϊού (ευτυχώς όχι στη χώρα μας) αποτελούν μια ευκαιρία για να δει ο πολίτης στην πράξη σε τι μπορεί να του χρησιμεύσει μια ταξιδιωτική ασφάλιση. Επίσης για όλους όσους ταξιδεύουν συχνά υπενθυμίζουμε τα προνόμια της ταξιδιωτικής ασφάλισης που μπορεί να σας καλύψει για τις συνήθεις «στραβοτιμονιές» των ταξιδιών όπως είναι η ακύρωση ενός προγραμματισμένου ταξιδιού.

Ένας Έλληνας επιχειρηματίας, για παράδειγμα, που ταξιδεύει συχνά στην Κίνα και έχει ταξιδιωτική ασφάλιση , σίγουρα αποζημιώθηκε από την ασφαλιστική εταιρία στην περίπτωση ματαίωσης της πτήσης του.

Μάλιστα οι ασφαλιστικές εταιρίες δηλώνουν ανήσυχες για τις αποζημιώσεις που θα κληθούν να καταβάλουν στους ασφαλισμένους που έχουν ταξιδιωτική ασφάλιση εξαιτίας των πολλών ακυρώσεων πτήσεων. Ο κύριος όγκος των αποζημιώσεων εκτιμάται ότι θα προέλθει από ταξιδιωτικά γραφεία, επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και εταιρίες διεξαγωγής εκδηλώσεων.

Όπως σημειώνουν τα διεθνή πρακτορεία, στελέχη των μεγάλων ασφαλιστικών εταιριών σκέπτονται να αποκλείσουν την κάλυψη για ορισμένους προορισμούς που σχετίζονται με τον ιό.

Τα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης δίνουν τη δυνατότητα αποζημίωσης σε περίπτωση ατυχήματος, ακόμα και στην περίπτωση απώλειας ζωής. Παρέχουν άμεση ιατρική βοήθεια και καλύπτουν τα έξοδα νοσηλείας ακόμη και 100%.

Επίσης τα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης φροντίζουν να σας αποζημιώσουν για την ματαίωση ενός προγραμματισμένου ταξιδιού ή μιας πτήσης αλλά και για την απώλεια αποσκευών ή εγγράφων. Επιπλέον παρέχουν και νομική προστασία.

Ο ασφαλιστικός σας σύμβουλος μπορεί άμεσα και υπεύθυνα να σας προτείνει ένα πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης το οποίο «ενεργοποιείται» μόνο για το διάστημα που εσείς θα δηλώσετε ότι βρίσκεστε στο εξωτερικό. Μπορείτε να ασφαλιστείτε και ηλεκτρονικά. Πολλά ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές εταιρίες έχουν στις ιστοσελίδες τους φόρμα ασφάλισης ταξιδιού την οποία μπορείτε να υποβάλετε ακόμα και τις αργίες πριν κάνετε check in στο αεροδρόμιο.