Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία έχει αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις και φαινόμενα, οι οποίες έχουν δημιουργήσει ένα αίσθημα ανασφάλειας. Σε απρόβλεπτες συνθήκες, που δεν υπάρχει εγχειρίδιο αντιμετώπισης, η κοινωνία παραμένει ενωμένη και προσπαθεί να βρει τη λύση με κάθε τρόπο.

Μεγάλο και ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, έχουν και οι εταιρίες με πολυετή παρουσία και δυναμική, οι οποίες δημιουργούν δράσεις προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Για την NN Hellas, οι πρωτοβουλίες αυτές, που έχει υιοθετήσει στη στρατηγική της, αποτελούν ισχυρό δεσμό με τους ανθρώπους. Στόχος της είναι να εντοπίζει τις ανάγκες που προκύπτουν σε κάθε κοινωνική ομάδα και να βρίσκει πρακτικές να τις ενισχύσει.

Οι τομείς της κοινωνίας που έχει στοχεύσει η κοινωνική δράση της NN Hellas είναι η Υγεία, τόσο η σωματική όσο και η ψυχική, η Τρίτη Ηλικία και η Νέα Γενιά. πέρα από το πλαίσιο των προγραμμάτων που διαθέτει, η παρουσία της είναι αισθητή και σε έκτακτες ενέργειες ανθρωπιστικής βοήθειας, που προκύπτουν ανά τα χρόνια. Επιπλέον, στελέχη της εταιρίας έχουν δημιουργήσει μία δυνατή ομάδα εθελοντισμού και προσφέρουν περισσότερες από 1000 ώρες εθελοντικής εργασίας κάθε χρόνο.

Πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση για την Ψυχική Υγεία;

Το Ινστιτούτο Prolepsis και η NN Hellas, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το παιδί μου». Ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στην πρόληψη και ενδυνάμωση των οικογενειών που έρχονται αντιμέτωπες με διαταραχές ψυχικής υγείας, ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια, που σχεδιάζει και διοργανώνει η ομάδα Ψυχολόγων του Ινστιτούτου Prolepsis, στα οποία οι γονείς έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν με ειδικούς επιστήμονες.

Το «Νοιάζομαι για το παιδί μου», εστιάζει σε θεματικές ενότητες που αφορούν την ελληνική οικογένεια:  Οριοθέτηση, Αντιμετώπιση Απώλειας, Στάδια Ανάπτυξης και Διαπαιδαγώγηση σχετικά με τα Όρια Σώματος, Ψυχική Ανθεκτικότητα, Αυτοπεποίθηση και Social Media, Εκφοβισμός, Διαγενεακές Σχέσεις και Εθισμός, ενώ νέες θεματικές πρόκειται να αναπτυχθούν σύντομα.

Επιπλέον, η σημαντική αυτή πρωτοβουλία, διαθέτει τη ψηφιακή πλατφόρμα noiazomai.prolepsis.gr, προσφέροντας άμεση πρόσβαση σε έγκυρες πληροφορίες και χρήσιμα εργαλεία για καίρια θέματα που αφορούν όλη την οικογένεια. Από την έναρξη του προγράμματος (Μάρτιος 2022) μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 6.675 γονείς σε 33 διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις.

Γνώριζες ότι περίπου 550.000 ηλικιωμένοι ζουν μόνοι τους;

Στην Ελλάδα, το 21,5% του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών και εκτιμάται ότι περίπου 550.000 ηλικιωμένοι ζουν μόνοι τους. Πιστεύεις ότι αυτό έχει επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους μόνο σωματικά ή και ψυχολογικά;

Η μοναξιά μπορεί να επιφέρει σοβαρές σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις στον άνθρωπο που τη βιώνει. Για τον λόγο αυτό, η NN Hellas στηρίζει το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία του Ινστιτούτου Prolepsis, με στόχο την καταπολέμηση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης στην Τρίτη Ηλικία.

Συγκεκριμένα, συνεισφέρει στην υποστήριξη της Τηλεφωνικής Γραμμής για τη Μοναξιά (210 6101300) στην οποία μοναχικοί ηλικιωμένοι επικοινωνούν με εθελοντές και συνομιλούν για θέματα που τους ενδιαφέρουν, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα για κοινωνική σύνδεση μέσα στην ημέρα, ενώ παράλληλα καλύπτει την εκπαίδευση και εποπτεία των εθελοντών, που συνδέονται με ηλικιωμένους με στόχο την ανάπτυξη δεσμών φιλίας.

Επιπλέον, και η εταιρία συμμετέχει με εθελοντές, οι οποίοι επικοινωνούν τηλεφωνικά με μοναχικούς ηλικιωμένους σε εβδομαδιαία βάση, έχοντας συμπληρώσει από τον Ιούνιο του 2021 που λειτουργεί το πρόγραμμα, 1908 ώρες εθελοντισμού.

Έχεις όνειρα για το μέλλον αλλά χρειάζεσαι καθοδήγηση και εφόδια για το επόμενο βήμα;

Οι νέοι του σήμερα έχουν εκτεθεί σε περισσότερα κοινωνικά ερεθίσματα από οποιαδήποτε άλλη γενιά. Έχοντας πρόσβαση σε όλο τον κόσμο μέσα από το κινητό τους και με την τεχνολογία να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους, φέρνουν την καινοτομία στην κοινωνία μας.

H NN Hellas δίνει τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνουν οι νέοι το επόμενο βήμα, σε συνεργασία με το JA Greece, υλοποιείται μία σειρά από δράσεις που εστιάζουν στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων και παράλληλα επενδύουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα «My Career» ξεκίνησε το 2019, από το Junior Achievement Greece σε συνεργασία με την ΝΝ Hellas, και όλα αυτά τα χρόνια έχει υποστηρίξει 6.231 μαθητές και μαθήτριες, σε 49 από τους 54 νομούς της Ελλάδας, φτάνοντας και σε απομακρυσμένα σχολεία της χώρας μας, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε πληροφορίες για σχολές και επαγγέλματα καθώς και ατομική συμβουλευτική από εξειδικευμένους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ο ετήσιος Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας, ο οποίος στηρίζεται από τον Όμιλο ΝΝ σε παγκόσμιο επίπεδο, προκαλεί τους νέους να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και να εξοικειωθούν με τη λειτουργία των επιχειρήσεων του σήμερα.

Η Αξία του Εθελοντισμού

Μέσα στο 2023, η NN Hellas στήριξε τους συμπολίτες της που επλήγησαν από τις πλημμύρες σε περιοχές της Θεσσαλίας, συμβάλλοντας όσο είναι εφικτό, στην επιστροφή τους στην καθημερινή ζωή. Σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, προσέφερέ στρώματα ύπνου, κρεβάτια, λευκά είδη και ηλεκτρικές οικιακές συσκευές (κουζίνες, σκούπες) σε οικογένειες που υπέστησαν τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες. Επιπλέον, κάλυψε τις ανάγκες 30 οικογενειών του Προαστίου Καρδίτσας ενώ παράλληλα, ενίσχυσε και το έργο της Προσκοπικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Εφορίας Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.

Μέσω της δωρεάς, αποκτήθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, όπως απινιδωτές, κράνη, αντλίες νερού κλπ., ενώ υποστήριξε το έργο της ομάδας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών μελλοντικά. Τέλος, στήριξε την Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης (ΟΕΔΔ) για την απόκτηση του απαραίτητου εξοπλισμού τους με στόχο την πρόληψη των πυρκαγιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα κάθε χρόνο.

Σήμερα, όπου η ανάγκη για κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη είναι μεγαλύτερη από ποτέ, με τον κόσμο να περιμένει από τις εταιρίες να δρουν ως υπεύθυνοι πολίτες, η NN Hellas κάνει σημαντικά βήματα για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί, να δίνουμε προτεραιότητα στην κοινωνική προσφορά και να εργαζόμαστε για έναν πιο βιώσιμο και δίκαιο κόσμο για όλους.

Κάθε ενέργεια, ευθυγραμμίζεται με τις αξίες της, «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε», καθώς και με τους στρατηγικούς πυλώνες κοινωνικής προσφοράς του Ομίλου NN.
Νοιαζόμαστε για την κοινωνία, είμαστε ξεκάθαροι κάνοντας πράξεις, δεσμευόμαστε για το μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της NN Hellas ακολουθήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.nnhellas.gr/live-responsibly