Η αιμορροϊδοπάθεια αποτελεί μια από τις συχνότερες παθήσεις του δυτικού κόσμου. «Αφορά κυρίως άτομα 45-65 ετών, ενώ αποτελεί τη συχνότερη καλοήθη πάθηση, καθώς υπολογίζεται ότι αφορά έναν στους δύο ανθρώπους μετά την ηλικία των 50» αναφέρει στο ygeiamou.gr ο κ.  Φώτιος Αρχοντοβασίλης Χειρουργός εξειδικευμένος στην ορθοπρωκτική Χειρουργική, Διευθυντής ΣΤ’ Χειρουργικής Κλινικής Metropolitan General.

«Η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα των αιμορροΐδων δεν είναι μόνιμο και συχνά η αιτία τους είναι πρόσκαιρη, όπως για παράδειγμα η εγκυμοσύνη. Πλέον, η αιμορροϊδοπάθεια μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και οριστικά με τις νεότερες ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές μεθόδους» συνεχίζει ο κ. Αρχοντοβασίλης ο οποίος αναφέρεται εδώ διεξοδικά στους μύθους που συχνά συνοδεύουν την αιμορροϊδοπάθεια και μπορεί να αποτρέψουν κάποιον από την αναζήτηση ολοκληρωμένης θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Συγκεκριμέναν ο ειδικός ο εξηγεί ότι «ο μύθος περί της μη θεραπείας υφίσταται γιατί πολλά πάσχοντα άτομα επιλέγουν να ακολουθήσουν μια συντηρητική αγωγή, αντί να επισκεφτούν άμεσα τον ιατρό για να εξεταστούν. Η αναβλητικότητα και η προσπάθεια θεραπείας με κρέμες ή με φυσικούς τρόπους στο σπίτι εγκυμονούν πληθώρα κινδύνων, ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αιμορροϊδοπάθεια. Επιπλέον, αυτές οι συντηρητικές μέθοδοι αντιμετωπίζουν μόνο προσωρινά το πρόβλημα και μόνον εφόσον αυτό είναι σε πρώιμο στάδιο. Σε καμία όμως περίπτωση δεν προσφέρουν οριστική λύση».

Επομένως εάν ο γιατρός που σας παρακολουθεί συστήσει μια πιο επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης των αιμορροϊδων, καλό είναι να γνωρίζετε εάν έχετε ασφαλιστική κάλυψη εφόσον έχετε συνάψει κάποιο νοσοκομειακό πρόγραμμα.

Ασφαλιστική κάλυψη

Η αιμορροϊδοπάθεια είναι μια πάθηση για την οποία οι ασφαλιστικές εταιρίες δίνουν μια περίοδο αναμονής 12 μηνών από την υπογραφή του συμβολαίου υγείας για να ξεκινήσουν να παρέχουν κάλυψη, αρκεί ο ασφαλισμένος ήταν υγιής κατά τη σύναψη του.

Η αιμορροϊδεκτομή χαρακτηρίζεται ως μεσαία επέμβαση όπως αναφέρεται στους πίνακες των ασφαλιστικών εταιριών.

Επομένως οι ασφαλιστικές εταιρίες καλύπτουν και αποζημιώνουν τα έξοδα νοσηλείας που περιλαμβάνουν δωμάτιο, διατροφή καθώς και αμοιβές ιατρών.

Αν ο ασφαλισμένος αποφασίσει να νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο και δεν αξιώσει αποζημίωση για τα έξοδα νοσηλείας, τότε η ασφαλιστική εταιρία θα του χορηγήσει επίδομα περί μη χρήσης.

Επιπροσθέτως, αν στο συμβόλαιο του ο ασφαλισμένος έχει προνοήσει και έχει συμπεριλάβει το χειρουργικό επίδομα ή το διαθέτει ως αυτόνομο, θα του αποδοθεί εφάπαξ αποζημίωση.

Είναι αυτονόητο πως ο ασφαλισμένος θα πρέπει να βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ασφαλιστικό του διαμεσολαβητή ή με την ασφαλιστική εταιρία ώστε να λάβει τις κατάλληλες οδηγίες και συμβουλές βάσει των όρων και των παροχών που περιλαμβάνονται στο ασφαλιστικό του πρόγραμμα.

 

Διαβάστε επίσης:

Αιμορροϊδοπάθεια: Τι προβλέπει το συμβόλαιο υγείας για τη διάγνωση και τη θεραπεία

Αιμορροϊδοπάθεια: Τα πάντα για τη νόσο που αφορά έναν στους δύο μετά τα 50

Αιμορροΐδες: Όλες οι λύσεις για την ανακούφιση του ασθενούς