Αναμφισβήτητα η πρωταρχική σκέψη κάθε γονέα δεν μπορεί να είναι άλλη παρά το πως θα μπορέσει να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του. Για αυτό το λόγο όλο και περισσότεροι γονείς επιλέγουν, να επενδύσουν σε ασφαλιστικά προγράμματα που μπορεί εκτός από τις παροχές υγείας, να έχουν και αποταμιευτικό χαρακτήρα.

Τα παιδικά ασφαλιστήρια απευθύνονται σε κάθε άτομο από το πρώτο έτος της ζωής του και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 15 έτη. Τα περισσότερα ασφαλιστικά προγράμματα έχουν έντονη την φιλοσοφία της αποταμίευσης και της δημιουργίας ενός σημαντικού κεφαλαίου, το οποίο αργότερα θα αποτελέσει μια βάση για την πραγματοποίηση μελλοντικών στόχων και φιλοδοξιών ενός ενήλικα πλέον.

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι πως όλα τα παιδικά προγράμματα συνοδεύονται από μια συμπληρωματική κάλυψη, αυτή της απαλλαγής πληρωμής ασφαλίστρων λόγω θανάτου ή μόνιμης ολικής ανικανότητας του συμβαλλόμενου γονέα. Στην περίπτωση αυτή, η ασφαλιστική εταιρία αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταθέτει το ποσό στον λογαριασμό του παιδιού μέχρι την λήξη του προγράμματος.

Εκτός από ένα αποταμιευτικό, πολλοί γονείς επιλέγουν να προσθέσουν καλύψεις υγείας είτε πρόκειται για διαγνωστικές εξετάσεις είτε για νοσοκομειακή περίθαλψη. Οι καλύψεις αυτές περιλαμβάνουν περιπτώσεις νοσηλείας από ασθένεια ή από ατύχημα σε ιδιωτικά παιδιατρικά νοσοκομεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ακόμα και αιφνίδιες ασθένειες που μπορούν να οδηγήσουν σε τμήματα επειγόντων περιστατικών και εξωτερικά ιατρεία.

Κάποιες ασφαλιστικές εταιρίες δεν καλύπτουν όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις παρά μόνο συγκεκριμένες ή μέχρι κάποιο ποσό και άλλες απαιτούν ξεχωριστή κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος.

Τα ασφάλιστρα στα αποταμιευτικά συμβόλαια καταβάλλονται κάθε χρόνο ή σε εξαμηνιαίες, τριμηνιαίες ή μηνιαίες δόσεις. Παράλληλα υπάρχουν προγράμματα με εφάπαξ καταβολή, πράγμα που σημαίνει πως το ποσό κατατίθεται στην έναρξη του προγράμματος και δεν υπάρχει υποχρέωση για περαιτέρω ασφάλιστρα.

Έτσι η ασφαλιστική εταιρία έχει από την αρχή στη διάθεση της το ποσό που χρειάζεται, για να το επενδύσει με τον πιο ιδανικό τρόπο, ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο κεφάλαιο το οποίο μετά από χρόνια θα αποδοθεί στον ασφαλισμένο ενήλικα.

Δύο είναι οι τρόποι είσπραξης μετά τη λήξη του αποταμιευτικού προγράμματος, είτε με την εφάπαξ καταβολή, είτε με την απόδοση ενός μηνιαίου ποσού για κάποια χρόνια.

Η αγορά ενός παιδικού ασφαλιστηρίου απαιτεί πρωτίστως μια διεξοδική έρευνα, έτσι ώστε η τελική απόφαση να ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας. Σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή μπορείτε να δημιουργήσετε εκείνο που θα προσαρμόζεται και θα επικεντρώνεται στις καλύψεις που επιθυμείτε. Σε κάθε περίπτωση η εξασφάλιση ενός ολοκληρωμένου παιδικού προγράμματος εκτός από μια πολύ σημαντική επένδυση αποτελεί, ένα πολύ σημαντικό δώρο για το μέλλον.

 

Διαβάστε επίσης:

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε ιδιωτική ασφάλιση στο παιδί

Ασφάλιση παιδιού – Καλύψεις: Ποια είναι η ιδανική επιλογή

Πρόγραμμα αποταμίευσης για το παιδί: Τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς