Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας συνιστά τον βασικό πυρήνα κάθε οργανωμένου συστήματος υγείας. Ενημερώνει τον πληθυσμό για την διατήρηση της καλής υγείας, καταγράφει τις ασθένειες που εμφανίζονται και τους παράγοντες κινδύνου, αντιμετωπίζει πρωτογενώς τις συνέπειες και συγκροτεί σχέδιο για την αποφυγή εμφάνισης τους. Η αλήθεια είναι πως συχνά για να αντιμετωπίσουμε ένα θέμα υγείας και  να επισκεφθούμε ένα γιατρό ή για να κάνουμε εξετάσεις, χρειάζεται να αλλάξουμε το καθημερινό μας πρόγραμμα. Επιπλέον, σε αρκετά περιστατικά υγείας απαιτείται η συνεργασία γιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων.

Με βάση, λοιπόν, την ανάγκη στην άμεση πρωτοβάθμια περίθαλψη, η INTERAMERICAN, πρωτοπόρος στον κλάδο της υγείας δημιούργησε τα Πολυϊατρεία MEDIFIRST με σύγχρονες ιατρικές μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που εξασφαλίζουν υψηλή αξιοπιστία, ποιότητα υπηρεσιών, άριστο εξοπλισμό και τεχνογνωσία. Τα MEDIFIRST αλλάζουν τα δεδομένα τόσο σε ό,τι αφορά την πρόσβαση, όσο και τον συντονισμό των υπηρεσιών υγείας. Προσφέρουν υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, σε χώρους ειδικά σχεδιασμένους ώστε να συμβάλλουν στη μέγιστη ποιότητα των υπηρεσιών.

Τα MEDIFIRST στελεχώνονται από διακεκριμένους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ είναι εξοπλισμένα με εξαιρετικά σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και σας εξασφαλίζουν πιστοποιημένες βιοχημικές και απεικονιστικές εξετάσεις. Λειτουργούν 365 ημέρες τον χρόνο και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και διαχείρισης χρόνιων ασθενειών είτε αυτές αφορούν προγραμματισμένα είτε έκτακτα περιστατικά.

Η οργάνωση των MEDIFIRST σας επιτρέπει να επισκεφθείτε γιατρούς και να πραγματοποιήσετε διαγνωστικές εξετάσεις στον ίδιο χώρο κάνοντας την καθημερινότητά σας πιο απλή, ενώ παράλληλα επιτρέπει σε γιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων να συνεργαστούν για ένα καλύτερο αποτέλεσμα για την υγεία σας.

Τα εργαστήρια και τα ιατρεία περιλαμβάνουν Ακτινολογικό, Μαγνητικές Τομογραφίες, τμήμα υπερήχων και check up. Υπάρχει επίσης μικροβιολογικό εργαστήριο, τμήμα για ψηφιακή μαστογραφία και μέτρηση οστικής μάζας.

Μέχρι το 2021 είχαν πραγματοποιηθεί 73.629 επισκέψεις σε γιατρούς, 4.230 check up και 74.340 διαγνωστικές εξετάσεις. Είναι προφανές πως ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία της INTERAMERICAN μέσω του Medifirst με εμπιστοσύνη και σιγουριά. 

Σας παραθέτουμε 10 σημαντικούς λόγους για να προτιμήσετε τα Medifirst και την INTERAMERICAN σχετικά με την φροντίδα της υγείας σας: 

1. Στα MEDIFIRST θα βρείτε στον ίδιο χώρο, άριστους γιατρούς όλων σχεδόν των ειδικοτήτων.
2. Στα MEDIFIRST έχετε τη δυνατότητα να κάνετε άμεσα τις διαγνωστικές εξετάσεις που θα σας συστήσει ο γιατρός.
3. Τα MEDIFIRST βρίσκονται στη διάθεσή σας 365 ημέρες τον χρόνο, για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών από ιατρούς ειδικότητας Γενικής Ιατρικής.
4. Τα MEDIFIRST μπορούν να σας προσφέρουν τη διαχείριση, παρακολούθηση και υποστήριξη που χρειάζονται οι χρόνιες παθήσεις.
5. Τα MEDIFIRST φυλάσσουν το ιατρικό σας ιστορικό για να είστε σίγουροι ότι τίποτα δεν θα ξεφύγει από την προσοχή του γιατρού σας.
6. Στα MEDIFIRST μπορείτε να πραγματοποιήσετε προληπτικό έλεγχο, ειδικά διαμορφωμένο για εσάς, ανάλογα με την ηλικία και το φύλο σας.
7. Στα MEDIFIRST μπορείτε να κάνετε το ετήσιο Check-Up σας και το Σάββατο.
8. Τα MEDIFIRST σας εξασφαλίζουν ταχύτατη εξυπηρέτηση και πλήρη εργαστηριακό έλεγχο σε ένα από τα πλέον αξιόπιστα διαγνωστικά βιοχημικά εργαστήρια.
9. Τα MEDIFIRST διαθέτουν σήμερα τρεις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας, στην Αργυρούπολη, στο Περιστέρι και στο Μαρούσι.
10. Στα MEDIFIRST θα βρείτε προσωπική φροντίδα και φιλική αντιμετώπιση από άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό και διοικητικό προσωπικό, σε άνετο, μοντέρνο περιβάλλον.

Τα Πολυϊατρεία Medifirst αναγνώρισαν την αναγκαιότητα της εφαρμογής σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης ποιότητας, με ορθολογικά πρότυπα, και έλαβαν πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001. Το πεδίο πιστοποίησης καλύπτει και τα τρία Πολυϊατρεία για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η INTERAMERICAN και τα Medifirst με τη δράση τους επιβεβαιώνουν και υπηρετούν τις βασικές αρχές λειτουργίας του συστήματος πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας. Η συνέχεια της περίθαλψης όλο τον χρόνο καθώς και  η διάθεση των απαραίτητων διαγνωστικών και θεραπευτικών μέσων ώστε να λύνεται κάθε κοινό πρόβλημα υγείας σε τοπικό επίπεδο και να αποφεύγεται η μη αναγκαία προσφυγή στο νοσοκομείο ήταν και είναι οι διαχρονικοί στόχοι των Πολυϊατρείων MEDIFIRST και της INTERAMERICAN.