Κάπου στα τέλη του 19ου αιώνα, ένα παιδί θα διαγνωστεί με λαρυγγίτιδα μέσα από ένα τηλέφωνο. Λίγο μετά, το 1905, µέσω τηλεφωνικών καλωδίων θα πραγματοποιηθεί και το πρώτο «τηλεκαρδιογράφηµα». Από την εφεύρεση του τηλέγραφου το 1844 στις σύγχρονες τηλεϊατρικές υπηρεσίες, ο τομέας της υγείας εξελίχθηκε αλματωδώς, φτάνοντας στη δική του ψηφιακή επανάσταση.

Φορητές συσκευές (wearables), έξυπνες εφαρμογές ευεξίας και καταγραφής ιατρικών δεδομένων, τεχνητή νοημοσύνη και τηλεϊατρική είναι αναπόσπαστα κομμάτια της νέας εποχής στην υγεία, εκεί που ο γιατρός «έρχεται» στο σπίτι μέσα από την οθόνη του κινητού, οι χρόνοι για τη διάγνωση μιας ασθένειας μειώνονται και η καθημερινή παρακολούθηση μιας ιατρικής κατάστασης μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή, από κάθε σχεδόν μέρος του πλανήτη.

Η Interamerican, κάνοντας χρήση νέων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική μάθηση (machine learning) και η αναγνώριση απλής γλώσσας (natural language recognition), προσφέρει στους ασφαλισμένους της προσωποποιημένες ψηφιακές υπηρεσίες εξυπηρέτησης όπως η εφαρμογή αυτό-διάγνωσης Medi On. Η καινοτόμα εφαρμογή από το ολοκληρωμένο σύστημα υγείας της Interamerican, επιτρέπει στους ασφαλισμένους:

  • να ελέγξουν 24/7 κάθε ανησυχητικό σύμπτωμα υγείας απαντώντας σε ένα σύνολο ιατρικών ερωτήσεων
  • να λάβουν εκτίμηση των πιθανών αιτιών για τα συμπτώματα τους
  • να ενημερωθούν για την κατάλληλη ειδικότητα γιατρού καθώς και πόσο άμεσα χρειάζεται να σπεύσουν στην κατάλληλη βαθμίδα ιατρικής φροντίδας
  • να λάβουν ιατρική συμβουλή επικοινωνώντας τηλεφωνικά ή μέσω chat με Γιατρό της Γραμμής Υγείας 1010 της Interamerican
  • να προγραμματίσουν, δωρεάν, τηλεϊατρική συνεδρία με Γιατρό των Medifirst
  • να βρουν τον κατάλληλο για την πάθησή τους γιατρό και συμβεβλημένο με την εταιρεία διαγνωστικό κέντρο της περιοχής τους
  • να δημιουργήσουν ένα ιατρικό ιστορικό μετά την αξιολόγηση της πάθησης στο οποίο θα έχουν πρόσβαση μόνο οι ίδιοι και ο Γιατρός της εταιρείας εφόσον το επιθυμούν.

Όλα τα παραπάνω γίνονται μέσα από απλά βήματα, με την ακρίβεια και αξιοπιστία των απαντήσεων της εφαρμογής να υπερβαίνει το 91%.

Η εφαρμογή Medi ON κάνει τη ζωή των ασφαλισμένων της Interamerican ευκολότερη και καλύτερη με ένα μόνο «κλικ», επιτρέποντας να ελέγξουν τα συμπτώματα που τους ανησυχούν και να διαχειριστούν σωστά την υγεία τους από το κινητό ή το tablet με έναν νέο, σύγχρονο, εξαιρετικά αξιόπιστο τρόπο, οποιαδήποτε ώρα και από οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Οι μοναδικές δυνατότητες του Medi ON, το καθιστούν ιδιαίτερα χρήσιμο σε γονείς και οικογένειες, φοιτητές, εργαζόμενους και σε κάθε πολίτη που είναι ανοικτός στη χρήση εφαρμογών για κινητό τηλέφωνο ή tablet διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την πρόσβαση και κατευθύνοντας τους στο καταλληλότερο επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας (γιατροί, πολυϊατρεία, νοσοκομεία). Με τον τρόπο αυτό ο χρήστης αποφεύγει άσκοπες μετακινήσεις οι οποίες θα σήμαιναν επιπλέον κόστος και χρόνο για τα μη επείγοντα περιστατικά. Επιπλέον λαμβάνει άμεσα έγκυρες απαντήσεις για τα συμπτώματα αποφεύγοντας τυχόν εσφαλμένη πληροφορία που μπορεί να βρει από μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Με τη νέα υπηρεσία της τηλεϊατρικής, διευκολύνεται περεταίρω η εξ αποστάσεως κλινική παρακολούθηση και υποστήριξη μέσω της πραγματοποίησης βιντεοδιασκέψεων του ασφαλισμένου με τον γιατρό και τη γρήγορη διάγνωση και καταγραφή ιστορικού, ακόμα και όταν τα συμπτώματα εκδηλωθούν σε περιοχές χωρίς δομές υγείας.

Το Medi On είναι μία εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την Interamerican και προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους με πρόγραμμα ασφάλισης υγείας “Βewell”. Στόχος της Interamerican είναι να βοηθά τους ανθρώπους να ζήσουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα. Η άμεση πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας είναι ένας από τους τρόπους που κάνει πράξη την αποστολή της. 

Τη χρησιμότητα του application εξάλλου αποδεικνύει η βράβευσή του με 2 χρυσά βραβεία (α) στην κατηγόρια Health/Fitness/Nutrition των Mobile Excellence Awards 2023 και (β) στην κατηγορία Best Mobile App των Digital Finance Awards 2023.