Sponsored content


Είναι σημαντικό να έχουμε το σπίτι μας όπως το έχουμε φανταστεί. Εκεί θα περάσουμε τον περισσότερο χρόνο της ζωής μας. Θα γίνει το καταφύγιο από τις έγνοιες της δουλειάς και της καθημερινότητας. Ένα μέρος που θα μαζευτούμε με φίλους και τα γέλια και οι φωνές θα φτιάξουν όμορφες αναμνήσεις. Μπορεί από ένα σπίτι να ξεκινήσουν δυο άνθρωποι να ονειρεύονται για το κοινό τους μέλλον.

Διαλέγουμε ως ενοικιαστές ένα σπίτι που θα μας βολέψει και θα ταιριάζει στα «θέλω» μας. Αντίστοιχα ως ιδιοκτήτες, φροντίζουμε η αγορά, η ανακαίνιση ή η ανέγερση του σπιτιού να γίνει με τα υλικά που δίνουν σάρκα στα όνειρά μας. Και μέσα εκεί θα μεταφέρουμε το παρελθόν και το παρόν μας, τα ρούχα, τα σεντόνια, τις κουρτίνες, τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, αξεσουάρ… Ό,τι μπορεί να κρύβεται στους τέσσερις τοίχους ενός σπιτιού και η βλάβη ή απώλειά του θα είχε σημαντικό κόστος.

Είναι ανάγκη η κατοικία μας, η κύρια ή εξοχική, να μας γεμίζει γαλήνη και ξεγνοιασιά. Και είναι απαραίτητο να φροντίσουμε ώστε οι επιπτώσεις από οποιονδήποτε μικρό ή μεγαλύτερο κίνδυνο, από μια φυσική καταστροφή όπως ο σεισμός έως τη διάρρηξή της, δεν θα μας εμποδίσει να την φέρουμε στην αρχική της κατάσταση.

Η λύση για όλα αυτά κρύβεται στην «παρεξηγημένη» ασφάλιση κατοικίας και περιεχομένου. Γιατί όμως παρεξηγημένη;

Αφενός, λόγω της αντίληψης πως πρόκειται για ένα συμβόλαιο ακριβό που δεν απευθύνεται στο μέσο νοικοκυριό, ενώ, αντιθέτως, μπορεί να κοστίζει λιγότερο από το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου ή ακόμα και τη συνδρομή στο γυμναστήριο. Αφετέρου, γιατί θεωρείται από πολλούς ως ασφάλιση αποκλειστικά για ακριβά αντικείμενα και άρα δεν χρειάζεται αφού «και να μπει ο κλέφτης δε θα βρει τίποτα».

Αν υπολογίσουμε πόσα χρήματα ξοδέψαμε για να αγοράσουμε καθετί μέσα στο σπίτι, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε. Και αν χρειαζόμαστε έναν ακόμα λόγο για την ασφάλιση κατοικίας, μπορούμε να σκεφτούμε τον νέο νόμο για μειωμένο ΕΝΦΙΑ σε όσες κατοικίες ασφαλιστούν το τρέχον έτος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, οι κατοικίες που είναι ασφαλισμένες για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα για ολόκληρο το προηγούμενο έτος θα έχουν μείωση κατά 10% στον φόρο, 5% αντίστοιχα αν ήταν ασφαλισμένες για μισό χρόνο κ.ο.κ..

Ποιος λοιπόν χρειάζεται περισσότερο την ασφάλιση σπιτιού, μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος. Η απάντηση είναι «όλοι», αφού τα εν λόγω ασφαλιστικά προγράμματα μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες και δυνατότητες κάθε ατόμου. Μένει η επιλογή της ασφαλιστικής εταιρείας να αποπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη.

Η Eurolife FFΗ, με μακρά εμπειρία και ηγετική παρουσία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, προσφέρει ουσιαστικές ασφαλιστικές λύσεις για την κατοικία και το περιεχόμενο μέσα από τα προγράμματα:

  • MultiHome Ευέλικτο με ευελιξία στην επιλογή των καλύψεων για υλικές ζημιές και απώλειες
  • MultiHome  Ολοκληρωμένο για ολοκληρωμένη κάλυψη για υλικές ζημιές και απώλειες όπως κλοπή, αστική ευθύνη προς τρίτους, υπηρεσία επισκευής ζημιών Eurolife FFΗ Repair
  • Sweet Home Content, αποκλειστικό πρόγραμμα ασφάλισης περιεχομένου που προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου και αποζημιώνει χωρίς έλεγχο, με εφαρμογή απαλλαγής ανάλογα την κάλυψη, για την αξία της οικοσκευής (ασφάλιση σε Α’ κίνδυνο).

Αφήνοντας τη Eurolife FFΗ να φροντίζει για την ασφάλεια του σπιτιού μας, μπορούμε να αφιερωθούμε σε όσα μας δίνουν ευχαρίστηση και μας ξεκουράζουν, να ασχοληθούμε αναπόσπαστα με την επαγγελματική μας δραστηριότητα, να μοιραστούμε πολύτιμες στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους.

Αξίζει να ασφαλίζουμε όσα αποκτήθηκαν με κόπο και αγάπη. Περισσότερα για τα προγράμματα προστασίας κατοικίας της Eurolife FFΗ εδώ.