Πόσα χρόνια προβλέπεται να ζήσουμε από τη στιγμή που ερχόμαστε στον κόσμο; Θέλουμε άραγε να φτάσουμε τα 100; Αν λάβουμε υπ’ όψιν τα διάφορα ψηφιακά εργαλεία που υπόσχονται ακριβείς εκτιμήσεις του προσδόκιμου ζωής ή το πλήθος ερευνών που αναζήτησαν το ιδανικό ηλικιακό όριο που θα ήθελε να φτάσει ο μέσος άνθρωπος, το ενδιαφέρον για το μήκος της ζωής υπήρξε και παραμένει έντονο.

Γνωρίζουμε όμως πως η ποσότητα είναι σχεδόν ασήμαντη χωρίς ποιότητα. Αν κάτι αναδεικνύει την τραχιά όψη της ζωής είναι πως, ακόμα και αν υπερβολικές αξιώσεις για 100 ή παραπάνω χρόνια δεν είναι στις προθέσεις μας, δεν μας προσφέρεται η δυνατότητα να αποκλείσουμε από όσα μας επιφυλάσσει το μέλλον, εκείνα που θα ανατρέψουν ό,τι θεωρούσαμε δεδομένο ή θα σταθούν ευθείες απειλές για την υγεία μας.

Είναι η αβεβαιότητα που νιώθει μια γυναίκα όταν επισκέπτεται τον γυναικολόγο για το τεστ-ΠΑΠ. Το ίδιο ίσως αίσθημα που την κυριεύει όταν παίρνει τη θέση της στον ψηφιακό μαστογράφο για να μάθει αν όλα είναι εντάξει. Είναι η αγωνία της αν θα είναι εκείνη η μία στις εννιά γυναίκες που θα εμφανίσει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της, το άγχος που της προκαλούν διάφορες εκτιμήσεις και στατιστικά στοιχεία σε εγχώριο, ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο για ασθένειες χρόνιες και δύσκολες. Και σίγουρα, η δυσφορία δεν προκαλείται άδικα.

Τα άτομα που ξεπέρασαν τον καρκίνο αποδίδουν στη νόσο αυτό που η κοινωνιολογία της υγείας ορίζει ως βιογραφική ρήξη, ένα γεγονός δηλαδή που έλαβε το σημείο του στην πορεία ζωής τους και ως μια τομή που διατάραξε τις δομές της καθημερινότητας και ό,τι ήταν μέχρι τότε αυτονόητο. Σύμφωνα με δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά όπως το JNCI Cancer Spectrum και το Cancer, καρκίνοι που εμφανίζονται στην παραγωγική ηλικία μιας γυναίκας πέρα από τις επιπτώσεις στην υγεία, θα έχουν ένα κόστος απτό στην οικονομική τους κατάσταση οδηγώντας σε:

  • διακοπή της εργασίας ή μείωση των ωρών απασχόλησης για πάνω από 1 στις 4 γυναίκες
  • οικονομικές δυσκολίες για πάνω από 1 στις 5 και κατά συνέπεια την ανάγκη δανεισμού ή δημιουργία χρεών
  • οικονομικές δυσκολίες με αντίκτυπο υλικό και ψυχολογικό από τη διακοπή της εργασίας ή αναταραχές στα επαγγελματικά.

Αν τίποτα δεν μπορεί να προβλέψει τις πιθανές μελλοντικές επιπτώσεις για την υγεία με ακρίβεια -ούτε ο γονιδιακός έλεγχος ακόμα-, δεν σημαίνει πως χάθηκαν οι δυνατότητες προστασίας για κάθε γυναίκα, και οι ισχυροί σύμμαχοι που θα ολοκληρώσουν την φροντίδα της υγείας της περιμένουν να τους ανακαλύψει.

Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, όπως έχει αποδείξει με το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολλές δεκαετίες τώρα, φέρνει στο επίκεντρο την υγεία της γυναίκας και γίνεται ο σταθεροποιητικός παράγοντας σε περίπτωση που ένας καρκίνος κάνει την εμφάνισή του. Και το καταφέρνει μέσα από το ασφαλιστικό πρόγραμμα Κάλυψη Σοβαρών Ασθενειών Γυναικών.

Πρόκειται για ένα προϊόν που θα καταστεί χείρα βοηθείας για την ασφαλισμένη εφόσον διαγνωστεί με κακοήθη όγκο μαστού ή γυναικολογικό καρκίνο, την εμφάνιση δηλαδή ενός ή περισσοτέρων κακοήθων όγκων στο αιδοίο, τον κόλπο, τον τράχηλο της μήτρας, του ενδομητρίου (μήτρας), τις σάλπιγγες ή τις ωοθήκες. Έτσι η Εταιρία θα καταβάλει το ασφαλισμένο κεφάλαιο σε περίπτωση επέλευσης μιας από τις καλυπτόμενες ανωτέρω παθήσεις

Κάλυψη για κάθε γυναίκα, κάθε ηλικίας

Αν και η μέση ηλικία θεωρείται το πλέον ευάλωτο στάδιο στη ζωή της γυναίκας για την εκδήλωση καρκίνου που σχετίζεται με το φύλο της, διάφορες μορφές του αυξάνουν τη συχνότητά τους σε μικρότερες ηλικίες. Όπως τα εμβόλια ή άλλες παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής για τη μείωση του κινδύνου γίνονται προληπτικά, πριν δηλαδή συμβεί το απευκταίο, έτσι και η ασφάλεια για τις οικονομικές δυσκολίες που συνοδεύουν μια σοβαρή νόσο πρέπει να προηγείται.

Το μόνο προαπαιτούμενο για την απόδοση του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου, είναι η διάγνωση να επιβεβαιώνεται από αντίστοιχα ειδικευμένο γιατρό και να τεκμηριώνεται με ιστολογικά ευρήματα κακοήθειας. Η ασφαλισμένη, με τα χρήματα που θα παραλάβει εφάπαξ μετά την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην οικονομική αβεβαιότητα από την ασθένεια και τις επαγγελματικές αναταραχές.

Το κεφάλαιο καταβάλλεται μία φορά, ανεξάρτητα αν η ασφαλισμένη προσβληθεί από μία ή περισσότερες από τις καλυπτόμενες παθήσεις συγχρόνως είτε σε διαφορετικά μεταξύ τους χρονικά σημεία. Οι καλύψεις ενεργοποιούνται μετά την πάροδο ενενήντα (90) ημερών από την ημερομηνία έναρξης της ασφάλισης ενώ το ασφαλιστήριο λήγει σε περίπτωση που επέλθει ο ασφαλιστικός κίνδυνος ή εφόσον η ασφαλισμένη συμπληρώσει τα 65 έτη ηλικίας της χωρίς να έχει προβεί σε αξίωση από το συμβόλαιο.

Στις εξαιρέσεις του προγράμματος περιλαμβάνονται οι μεταστατικοί κακοήθεις όγκοι στους μαστούς ή στα γεννητικά όργανα, όταν προέρχονται από κακοήθεις νεοπλασίες που αναπτύχθηκαν σε άλλο όργανο του σώματος πριν από την έναρξη της ασφάλισης καθώς και οποιοσδήποτε μη διηθητικός καρκίνος (καρκίνο in situ), οι πλέον πρώιμες μορφές της νόσου.

Ο βιοπορισμός και η οικονομική ασφάλεια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχικής και σωματικής ευημερίας. Μην αμελείτε την προστασία τους. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας εδώ, απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο ή στο 210 9309500 και ενημερωθείτε εκτενέστερα για την απαραίτητη Κάλυψη Σοβαρών Ασθενειών Γυναικών.