Τα απρόοπτα όπως κάποιο ατύχημα ή ένα πρόβλημα υγείας είναι σχεδόν σύμφυτα με τα παιδιά, ιδίως των μικρότερων ηλικιών. Την αδυναμία της πρόβλεψης ωστόσο καλύπτει η πρόληψη χάρη στις λύσεις που προσφέρει η ασφάλιση υγείας σε κάθε γονέα που επιθυμεί τη νοσοκομειακή κάλυψη των παιδιών του.

Σύμφωνα με τους έμπειρους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, υπάρχουν δύο τρόποι για την νοσοκομειακή κάλυψη των παιδιών:

  • εντάσσοντάς στο δικό σας νοσοκομειακό πρόγραμμα ως εξαρτημένο μέλος αφενός
  • με την εξασφάλιση ενός δικού του αυτόνομου νοσοκομειακού προγράμματος.

Με απλά λόγια, μια οικογένεια μπορεί είτε να κάνει ατομικά συμβόλαια υγειονομικής περίθαλψης στα παιδιά της είτε να τα εντάξει στο «οικογενειακό» συμβόλαιο. Όποια και αν είναι η επιλογή σας το μεγαλύτερο ζητούμενο είναι να γνωρίζετε ποιες είναι οι καλύψεις σας.

Έκτακτα περιστατικά

Σημείο-κλειδί στην περίπτωση των νοσοκομειακών συμβολαίων είναι τα επείγοντα περιστατικά. Εάν λόγου χάρη το παιδί ανεβάσει ξαφνικά πυρετό, νοιώσει έντονο κοιλιακό πόνο ή χτυπήσει και πρέπει να επισκεφτεί τα επείγοντα του νοσοκομείου είναι σημαντικό να γνωρίζετε εκ των προτέρων μέχρι ποιου ορίου σας καλύπτει το πρόγραμμα της επιλογής σας για τα έκτακτα περιστατικά.

Επισημαίνεται ότι γνωρίζοντας το όριο κάλυψης των έκτακτων περιστατικών από την ασφαλιστική εταιρεία, π.χ. 400 ευρώ, μπορείτε να υπολογίσετε το ύψος του έξτρα ποσού που θα χρειαστεί να καταβάλετε εφόσον τα έξοδα υπερβούν την κάλυψη.

Ωστόσο τα δεδομένα αλλάζουν σε περίπτωση που το περιστατικό κριθεί σοβαρό και απαιτεί εισαγωγή στο νοσοκομείο. Εν προκειμένω, τα έξοδα νοσηλείας καλύπτονται από το υπάρχον νοσοκομειακό πρόγραμμα του παιδιού (ατομικό ή οικογενειακό).

Πρόσθετες εξετάσεις

Εάν από την άλλη μεριά στο έκτακτο περιστατικό απαιτηθούν περαιτέρω εξετάσεις που ενδεχομένως ξεπερνούν το προαναφερθέν πλαφόν, υπάρχει μια κίνηση-κλειδί για όσους γονείς έχουν προνοήσει να προσθέσουν και ένα πακέτο εξωνοσοκομειακών διαγωστικών εξετάσεων στο νοσοκομειακό τους πρόγραμμα, η οποία τους γλιτώνει από τα έξτρα έξοδα.

Οι γονείς πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να λάβουν παραπεμπτικό για τις πρόσθετες εξετάσεις. Εφόσον εξασφαλιστεί και υπάρχει φυσικά και το πακέτο διαγνωστικών εξετάσεων, τότε καλύπτονται τα έξοδα των εξετάσεων και δεν υπάρχει επιβάρυνση.

Τι προβλέπεται για την ενηλικίωση

Οι ειδικοί εξηγούν ότι στα οικογενειακά συμβόλαια προβλέπεται πάντοτε έκπτωση για τα εξαρτώμενα μέλη, δηλαδή για τα παιδιά. Βέβαια το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο μπορούν τα παιδιά να διατηρήσουν τις καλύψεις αυτές και μετά την ενηλικίωσή τους. Στην περίπτωση αυτή, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απαντούν ότι τα παιδιά ως ενήλικες πλέον μπορούν να μεταπηδήσουν σε ένα αυτόνομο νοσοκομειακό πρόγραμμα, στο οποίο μάλιστα γίνονται δεκτά χωρίς να ληφθεί υπόψη ο παράγοντας των προϋπαρχουσών ασθενειών.

 

Διαβάστε επίσης 

Γονείς: Όλα τα SOS για την ασφάλιση των παιδιών

Άμεση Ιατρική Βοήθεια: Όλα όσα παρέχει αυτό το πακέτο

«Να κάνουμε μια ασφάλεια στο παιδί»: Τα σημεία – κλειδιά που πρέπει να προσέξετε