Η απόφαση για ένα ζευγάρι να ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους δεν είναι ποτέ εύκολη, αφού πέρα από τα περιουσιακά – που, έτσι κι αλλιώς, πρέπει να μοιραστούν – υπάρχουν και μία σειρά από μικρότερα θέματα, τα οποία πρέπει, επίσης, να αποσαφηνιστούν. Όπως, για παράδειγμα, τι ισχύει σε περίπτωση που υφίσταται συμβόλαιο υγείας. Όπως προκύπτει από τους όρους συμβολαίου μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας, το οποίο εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, «στην περίπτωση διαζυγίου του ασφαλισμένου με τον/την σύζυγο που ασφαλίζεται ως εξαρτώμενο πρόσωπο με το παρόν, παρέχεται το δικαίωμα συνέχισης της ασφάλισης με ατομικό ασφαλιστήριο, χωρίς έλεγχο ασφαλισιμότητας, με τις ίδιες καλύψεις εφόσον η εταιρία εξακολουθεί τότε να διαθέτει το ίδιο πρόγραμμα για κάθε κάλυψη και με όρους όπως αυτοί θα έχουν διαμορφωθεί κατά τη στιγμή άσκησης του δικαιώματος αυτού ή με το πρόγραμμα κάθε κάλυψης που η εταιρία θα διαθέτει εκείνη τη χρονική στιγμή και θα περιέχει παρόμοιους όρους και παροχές. Το δικαίωμα αυτό ασκείται με έγγραφη αίτηση, η οποία πρέπει να υποβληθεί εντός ενός μηνός από την ημερομηνία διαζυγίου».

Όπως, ωστόσο, σπεύδουν να τονίσουν στο ygeiamou πηγές της ασφαλιστικής αγοράς, η πολιτική της εκάστοτε εταιρίας είναι διαφορετική, γεγονός που σημαίνει ότι ο/σύζυγος πρέπει να αποτανθεί σε αυτήν για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση ενηλικίωσης των τέκνων. «Τα οικογενειακά προγράμματα εξασφαλίζουν το σύνολο μιας οικογένειας, παρέχοντας σημαντικές εκπτώσεις σε κάθε επιπλέον μέλος. Σημείο – κλειδί για τη συγκεκριμένη ασφάλιση είναι τι προβλέπει για τα παιδιά, όταν αυτά ενηλικιωθούν. Μπορούν, δηλαδή, να κάνουν ατομικό συμβόλαιο με τους ίδιους όρους ή θα πρέπει να λάβουν ένα άλλο πρόγραμμα που θα έχει τότε διαθέσιμο η εταιρία; Αξίζει να αναφερθεί πως τα παιδιά καλύπτονται έως την ενηλικίωση ή μέχρι το τέλος των σπουδών, στα 25 τους ή όταν παντρευτούν», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Πιο αναλυτικά, στο παραπάνω συμβόλαιο ορίζεται ότι στην περίπτωση παύσης ισχύος του ασφαλιστηρίου για παιδιά που ασφαλίζονται ως εξαρτώμενα μέλη λόγω συμπλήρωσης του 25ου έτους της ηλικίας τους ή λόγω γάμου τους, παρέχεται δικαίωμα συνέχισης της ασφάλισής τους με ατομικό ασφαλιστήριο, χωρίς έλεγχο ασφαλισιμότητας, με τις ίδιες καλύψεις, εφόσον η εταιρία εξακολουθεί τότε να διαθέτει το ίδιο πρόγραμμα για κάθε κάλυψη και με όρους όπως αυτοί θα έχουν διαμορφωθεί κατά τη στιγμή άσκησης του δικαιώματος αυτού ή με το πρόγραμμα κάθε κάλυψης που η εταιρία θα διαθέτει εκείνη τη χρονική στιγμή και θα περιέχει παρόμοιους όρους και παροχές. Το δικαίωμα αυτό ασκείται με έγγραφη αίτηση, η οποία πρέπει να υποβληθεί εντός ενός μηνός από την παύση ισχύος της ασφάλισης.

Διαβάστε ακόμη

Τρεις καλοί λόγοι για να κάνουμε ιδιωτική ασφάλιση υγείας

Ιδιωτική ασφάλιση: Τι πρέπει να προσέξει ένας 20αρης και τι ένας 50άρης

Ασφάλιση Υγείας: Επτά σημεία που πρέπει να προσέξετε πριν υπογράψετε