Μπορεί η πανδημία να έχει κρατήσει το τελευταίο διάστημα μακριά τα παιδιά από το σχολείο, είναι, ωστόσο, θέμα χρόνου προκειμένου αυτά να επιστρέψουν και πάλι στην… δράση. Δεδομένου δε, ότι έχουν μεσολαβήσει διαδοχικά lockdowns, στη διάρκεια των οποίων δεν είχαν την ευκαιρία να διοχετεύσουν την ενέργειά τους, ο κίνδυνος να υπάρξει κάποιο ατύχημα μεγαλώνει. Προς αυτή την κατεύθυνση δεν είναι λίγοι οι γονείς που, σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι, όμως, φέρουν νομική υπόσταση ή ακόμη και τις δημοτικές αρχές, στρέφονται στην ιδιωτική ασφάλιση για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των παιδιών τους για συμβάντα εντός σχολείου.

«Με το πρόγραμμα ‘Ασφάλιση ατυχημάτων για το παιδί στο σχολείο’ δίνουμε την δυνατότητα στους γονείς περίπου 4.500 μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή, του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, να γλυτώσουν το άγχος και την αγωνία που βιώνουν κατά την πολύωρη αναμονή σε επείγοντα νοσοκομείου, τα έξοδα διαγνωστικών εξετάσεων και αποκατάστασης κ.λπ. σε περίπτωση ατυχήματος. Και, μάλιστα, χωρίς κόστος», σχολιάζουν στο ygeiamou.gr πηγές του Δήμου Νέας Σμύρνης, που εφέτος για πρώτη φορά θα προσφέρει ένα ομαδικό πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης και συνεχίζουν: «Ξεκινάμε πιλοτικά με την πρωτοβάθμια, αλλά στόχος μας είναι προσεχώς να μπορέσουμε να καλύψουμε όλα τα παιδιά».

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ασφαλιστικές εταιρίες, προκειμένου να εξασφαλίσει με τους καλύτερους δυνατούς όρους την κάλυψη των μαθητών: κατά την ώρα των μαθημάτων – διαλειμμάτων – εκδρομών και σχολικών εκδηλώσεων και κατά τη διάρκεια ολοήμερου σχολείου, πάντα με την επίβλεψη των αρμοδίων γι’ αυτό οργάνων (δασκάλων, καθηγητών, νηπιαγωγών) καθώς και μία ώρα πριν (κατά την μετάβαση) και μία ώρα μετά (κατά την επιστροφή στην κατοικία τους).

Πιο αναλυτικά, θα προσφέρεται:
• Ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος στο σχολείο, καθώς και κατά την μετάβαση ή/και αποχώρηση προς και από αυτό.
• Απολογιστική κάλυψη όλων των δαπανών μέχρι 500 ευρώ ανά ατύχημα για νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη από ατύχημα.
• Παροχή νοσοκομειακού επιδόματος εάν ασφαλιζόμενο πρόσωπο νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, όπου θα καταβάλλεται για κάθε μέρα ποσό 30 ευρώ και μέχρι 90 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει το ygeiamou.gr σε παλαιότερο άρθρο, οι γονείς μαθητών που φοιτούν σε δημόσιο σχολείο μπορούν να συνάψουν ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο εάν ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έχει νομική υπόσταση. Όσον αφορά στο κόστος, αυτό ποικίλει, ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική της εκάστοτε εταιρίας, τις καλύψεις, αλλά και τον αριθμό των ασφαλισμένων. Ενδεικτικά, το κόστος κυμαίνεται από τέσσερα έως και έξι ευρώ/κατ’ άτομο/ετησίως στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός των 30 ασφαλισμένων, ο οποίος είναι και το ελάχιστο όριο, το οποίο απαιτείται, για να τεθεί σε ισχύ η ασφάλιση. Στην περίπτωση δε, που συγκεντρωθούν άνω των 1.000 ενδιαφερομένων, τότε τα ασφάλιστρα μειώνονται σε μόλις δύο ευρώ/κατ’ άτομο/ετησίως.

Διαβάστε ακόμη

Σχολικά προγράμματα ομαδικής ασφάλισης: Πόσο κοστίζουν και τι καλύπτουν