«Πάρε μια δεύτερη γνώμη» Όχι μόνο οι δικοί μας άνθρωποι αλλά και οι ίδιοι οι γιατροί (περισσότερο στο εξωτερικό) ενθαρρύνουν τον ασθενή να επισκεφθεί και άλλον γιατρό για μια δεύτερη και γιατί όχι και για μια τρίτη γνώμη.

Έτσι ο ασθενής αποκτά μια σφαιρική άποψη, σιγουρεύεται και αποφασίζει για την κατάλληλη θεραπεία, έχοντας περισσότερα δεδομένα.

Τι προνόμια έχει ο ασθενής που διατηρεί συμβόλαιο υγείας σ΄αυτήν την περίπτωση;

Η παροχή που προβλέπεται στα περισσότερα συμβόλαια λέγεται «παροχή δεύτερης ιατρικής γνωμάτευσης» και καλύπτει τις δαπάνες, χωρίς επιβάρυνση του ασθενούς για λήψη δεύτερης γνώμης από εξειδικευμένο γιατρό (εσωτερικού ή εξωτερικού) με χρήση μεθόδων που δεν απαιτούν κλινική εξέταση ασθενούς.

Η παροχή προσφέρεται για σοβαρές παθήσεις ή μεταμοσχεύσεις: καρδιακή προσβολή, χειρουργική επέμβαση by-pass, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρκίνο, νεφρική ανεπάρκεια, παραπληγία, τετραπληγία, κώφωση, τύφλωση, κίρρωση ύπατος, νόσο Parkinson, σκλήρυνση κατά πλάκας, φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου, αγγειοχειρουργική-αγγειοπλαστική, επέμβαση στον εγκέφαλο η στον νωτιαίο μυελό, εγκαύματα και άλλα. Επίσης παρέχεται στην περίπτωση που ο ασθενής υποβληθεί σε μεταμόσχευση κυρίων οργάνων καρδιάς, ήπατος, νεφρών, παγκρέατος και πνεύμονα.

Προσοχή! Ο ασφαλισμένος δικαιούται για το ίδιο ιατρικό περιστατικό την κάλυψη της δαπάνης για μια μόνο δεύτερη ιατρική γνωμάτευση κατά την ίδια ασφαλιστική περίοδο. Δηλαδή αν έχει ετήσιο ανανεούμενο συμβόλαιο δικαιούται μια δεύτερη γνωμάτευση εντός του έτους που τον καλύπτει το συμβόλαιό του.