Τα Ειδικά Συμβεβλημένα Νοσοκομεία είναι μια κατηγορία Συμβεβλημένων Νοσοκομείων με την ασφαλιστική εταιρεία που παρέχουν στον ασφαλισμένο μια σειρά από έξτρα παροχές και οφέλη, όπως  π.χ. την αισθητή μείωση του αρχικού απαλλασσόμενου ποσού ή και την απαλοιφή του σε κάθε νοσηλεία ή και στις νοσηλείες μιας ημέρας χωρίς διανυκτέρευση, την μείωση ή απαλοιφή του ποσοστού συμμετοχής του ασφαλισμένου στα έξοδα, την πλήρη κάλυψη των δαπανών για διαγνωστικές, ενδοσκοπικές και επεμβατικές πράξεις π.χ. γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση, αγγειογραφία κ.α.

Αν τα παιδιά σας έχουν ασφαλιστικό πρόγραμμα και χρειαστούν νοσηλεία, σας συμφέρει να επισκεφθείτε παιδιατρική κλινική που λειτουργεί ως ειδικό συμβεβλημένο θεραπευτήριο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το νέο «παιδικό» πρόγραμμα μεγάλης εταιρίας που έχει συνεργάζεται με παιδιατρικό κέντρο Ομίλου προβλέπει μείωση του ποσού της συμμετοχής ή απαλλαγής  κατά 1.000 ευρώ για νοσηλείες κόστους από 3.000 ευρώ και πάνω, ενώ μειώνεται κατά 500 ευρώ για νοσηλείες κόστους μέχρι 3.000 ευρώ – πάντα μετά την αφαίρεση της συμμετοχής του ΕΟΠΥΥ. Σε άλλο παιδιατρικό κέντρο η μείωση της συμμετοχής του ασφαλισμένου αντιστοιχεί σε ποσόν μέχρι το 20% του συνολικού κόστους νοσηλείας, μετά την αφαίρεση της συμμετοχής του ΕΟΠΥΥ.

Σε γενικές γραμμές πάντως στα ειδικά συμβεβλημένα θεραπευτήρια μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια επέμβαση (οφθαλμολογική , γυναικολογική)  που δεν απαιτεί διανυκτέρευση χωρίς να χρησιμοποιηθεί το 50% του αρχικού απαλλασσόμενου ποσού.

Πολύ σημαντική παροχή είναι επίσης ότι μπορείτε να αναβαθμίσετε δωρεάν τη θέση νοσηλείας που αναγράφει το συμβόλαιο υγείας π.χ. από Γ΄σε Β’, από Β’ σε Α’, από Α’ σε LUX ενώ στο νοσοκομείο της επιλογής σας και στο απλό συμβεβλημένο η αλλαγή θέσης στοιχίζει ακριβά.

Τέλος μπορείτε να «καλυφθείτε» απευθείας για ένα επείγον περιστατικό  έως ενός ορισμένου ποσού ενώ παρέχονται δωρεάν επισκέψεις σε γιατρούς κ.α. και προνομιακές χρεώσεις για πλήθος υπηρεσιών  πάντοτε ανάλογα με το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Διαβάστε επίσης:

Έξτρα έξοδα για γιατρούς και νοσηλεία: Πέντε τρόποι να τα αποφύγετε

Επίδομα τοκετού: Πώς θα γίνει υψηλότερο βάσει συμβολαίου

Σκωληκοειδίτιδα: Δυο τρόποι αποζημίωσης από το συμβόλαιο υγείας