Σήμερα το The Greek Podcast Project και η αθηΝΕΑ ξεκινούν ένα νέο, δημιουργικό podcast project για τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Προσκαλούν παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα να φτιάξουν το δικό τους podcast!

Το «Κλεισμένα Σπίτι» είναι ένα crowdsourced παιδικό podcast που έχει ως στόχο να ακουστεί η φωνή των παιδιών όλης της χώρας, να τους δώσει την ευκαιρία να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να ακούσουν αυτές άλλων παιδιών που είναι όπως κι εκείνα κλεισμένα στο σπίτι. Είναι ένας τρόπος να γεμίσουν τα παιδιά δημιουργικά το χρόνο τους και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των podcasts!

Όσα παιδιά θέλουν να λάβουν μέρος (με γονική συναίνεση), μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε app ηχογράφησης σε smartphone ή laptop και να στείλουν το αρχείο (διάρκειας 2 έως 10 λεπτών) στο email: kids@podcastproject.gr.

Μερικές από τις θεματικές ιδέες που προτείνονται, μεταξύ άλλων, είναι να ηχογραφήσουν μια κριτική της αγαπημένης τους ταινίας, να πάρουν συνεντεύξεις από τους γονείς ή τα αδέρφια τους, ή να φτιάξουν ένα ιστορικό podcast στο οποίο θα αφηγούνται γεγονότα από την αγαπημένη τους ιστορική περίοδο ή τη μυθολογία!

Περισσότερες ιδέες και οδηγίες υπάρχουν στο website του The Greek Podcast Project και της αθηΝΕΑς. Καθώς θα συγκεντρώνεται το ηχητικό υλικό, θα ανεβαίνουν τα επεισόδια του podcast «Κλεισμένα Σπίτι» σε όλες τις πλατφόρμες (Spotify, iTunes, Apple Podcasts, Google Podcasts, κ.ά).