Από την πρόληψη της νόσου Πάρκινσον μέχρι την θετική του επίδραση στην καρδιακή υγεία, ο καφές έχει υπάρξει αντικείμενο πλήθους ερευνών, με την πιο πρόσφατη ανάλυση να διαπιστώνει ότι η υψηλή κατανάλωση καφέ συσχετίζεται και με τον μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του ενδομητρίου. Τα οφέλη του κανονικού καφέ μάλιστα είναι περισσότερα σε σύγκριση με του ντεκαφεϊνέ.

Η ανάλυση δημοσιεύτηκε στο Journal of Obstetrics and Gynaecology Research και περιελάμβανε 24 μελέτες σχετικές με την κατανάλωση καφέ, με 9.833 νέες περιπτώσεις καρκίνου του ενδομητρίου να εμφανίζονται σε 699.234 άτομα.

Τα άτομα με την υψηλότερη κατανάλωση καφέ είχαν 29% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνο του ενδομητρίου σε σύγκριση με όσα κατανάλωναν λιγότερο καφέ.

Οι ερευνητές σημειώνουν τους μηχανισμούς που έχουν συσχετιστεί με τις πιθανές αντικαρκινικές επιδράσεις του καφέ, παρόλα αυτά επισημαίνουν ότι «χρειάζονται περαιτέρω μελέτες με μεγάλο μέγεθος δείγματος για να ληφθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη της κατανάλωσης καφέ σε σχέση με τον κίνδυνο εκδήλωσης του καρκίνου του ενδομητρίου».

Διαβάστε επίσης: 

Το χάπι που προστατεύει τις γυναίκες από τον καρκίνο

Πόσα φλιτζάνια καφέ ανεβάζουν την χοληστερόλη – Ποιος καφές είναι πιο επικίνδυνος