Τις αιτιάσεις του Ντόναλντ Τραμπ για την επανεκκίνηση της οικονομίας διέψευσαν τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρου στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ο αριθμός θανάτων από το νέο κορωνοϊό εκτοξεύθηκε πάνω από τους 3.000, καταγράφοντας το δεύτερο αρνηνικό ρεκόρ τόσο στη χώρα, όσο και παγκοσμίως.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 3,176 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας, πλησιάζοντας στο σύνολο τους 50.000 νεκρούς (49.759).

Αναφορικά με τα κρούσματα, μέσα στο τελευταίο 24ωρο, στις ΗΠΑ καταγράφηκαν άλλα 26.971, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων ασθενών από τον νέο κορωνοϊό σε 866.646.

Σύμφωνα με την εξέλιξη που παρουσιάζει η πανδημία στις ΗΠΑ, οι θάνατοι συνολικά αναμένεται να ξεπεράσουν το φράγμα των 50.000 μέσα στις αμέσως επόμενες ώρες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, στις δηλώσεις του κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων για την εξέλιξη της πανδημίας, τα έβαλε για μία ακόμη φορά με τους δημοσιογράφους, κατηγορώντας την Washighton Post για ψευδείς ειδήσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο της WP που κάλυπτε το μπρίφινγκ… «Εγώ είμαι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και εσύ είσαι fake news».

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι δεν συμμερίζεται τις δυσοίωνες προβλέψεις του επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων Άντονι Φαούτσι. Παρόλα αυτά, τόνισε ότι η οικονομία ναι μεν θα επανεκκινηθεί στις ΗΠΑ, αλλά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα διατηρηθούν, πιθανότατα ολόκληρο το καλοκαίρι.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός – Περού: Παρατείνονται τα μέτρα – Πάνω από 20.000 κρούσματα

Κορωνοϊός – Βραζιλία: 407 νέοι θάνατοι – 3.313 νεκροί στο σύνολο

Κορωνοϊός – Κίνα: Ελπίδα από εμβόλιο που προστάτευσε μαϊμούδες