«Έφτασα πολύ κοντά στο θάνατο. Ήμουν διασωληνωμένος για 11 ημέρες». Συγκλονίζουν τα λόγια του Διευθυντή Φαρμακοβιομηχανίας «Μerck Pharmaceuticals» Γιάννη Πρατσινάκη, ο οποίος νόσησε από τον κορωνοϊό και για 11 ημέρες νοσηλεύοταν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο των ΗΠΑ, αφού ο ιός τον είχε χτυπήσει στα πνευμόνια και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ο Γιάννης Πρατσινάκης κατάφερε να γίνει καλά και να γίνει σύμβολο της νίκης κατά του κορωνοϊού, όχι μόνο για το νοσοκομείο «Cooper University Hospital» στο Κάντμεν του Νιου Τζέρσεϊ αλλά και για όλη την ιατρική κοινότητα της τριπολιτειακής περιοχής της Φιλαδέλφειας.

Ο ίδιος, μιλώντας στο protothema.gr, εξιστορεί τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας του, από τη στιγμή που νόσησε μέχρι τη στιγμή που νοσηλεύτηκε με μηχανική υποστήριξη, φτάνοντας μια ανάσα από το θάνατο.

pratsinakis-3

«Έφτασα πολύ κοντά στο θάνατο. Ήμουν διασωληνωμένος για 11 ημέρες. Αρρώστησα στις 20 Μαρτίου και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι έχω γρίπη. Μετά από τέσσερις ημέρες πήρα τον γιατρό μου τηλέφωνο και μου σύστησε να πάρω αντιβίωση. Τρεις μέρες αργότερα, κι εφόσον δεν έβλεπα καμία βελτίωση, αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο. Όταν έφτασα εκεί και αφού με εξέτασαν οι γιατροί, μου είπαν ότι έχω κορωνοϊό κι ότι με έχει «χτυπήσει» στα πνευμόνια. Εκεί φοβήθηκα πολύ. Μάλιστα όταν μου είπαν ότι πρέπει να με βάλουν σε τεχνητό κώμα για λίγες μέρες, μέχρι να περάσει αρκετό οξυγόνο στα πενυμόνια μου, φοβήθηκα για τη ζωή μου. Έμεινα σε κώμα σχεδόν 11 μέρες».

pratsinakis-2

«Θυμάμαι ότι μία από τις ερωτήσεις που μου έκαναν οι γιατροί πριν με βάλουν σε κώμα ήταν “για ποιο λόγο θέλεις να ζήσεις” κι εγώ τους είπα ότι θέλω να ζήσω γιατί με περιμένουν η γυναίκα μου και οι τρεις κόρες μου. Ο νοσοκόμος πριν με κοιμίσει μου είπε αν θέλω να πω κάποια προσευχή, και τότε είπαμε μια προσευχή μαζί. Αυτό με βήθησε πάρα πολύ, γιατί δεν σας κρύβω ότι κάποια στιγμή φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναδώ την οικογένειά μου» λέει στο protothema.gr o Γιάννης Πρατσινάκης, ο οποίος βγήκε νικητής στη μάχη με τον κορωνοϊό και βρίσκεται στην αγκαλιά της αγαπημένης του οικογένειας.

pratsinakis-4

Ειδήσεις σήμερα:

Τραμπ: Οι ΗΠΑ ερευνούν αν ο κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο στην Κίνα

ΟΗΕ: Μόνο ένα ασφαλές εμβόλιο θα επιτρέψει την επάνοδο στην κανονικότητα

Νέο υποψήφιο εμβόλιο για τον κορωνοϊό – Το β’ εξάμηνο του 2020 οι κλινικές δοκιμές