Αυξημένη κίνηση παρατηρείται σε κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου, παρά τα μέτρα απαγόρευσης που ισχύουν από το πρωί της 23ης Μαρτίου για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης τουκορωνοϊού covid-19.

Αυτό προκύπτει από τα στατιστικά δεδομένα που καταγράφουν οι 600 ανιχνευτές κυκλοφορίας, οι οποίοι μετρούν συνεχώς τον αριθμό των οχημάτων που διέρχονται από 44 κεντρικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία χθες Μεγάλη Δευτέρα παρουσιάστηκε αύξηση 3,7% σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα 6 Απριλίου, ενώ σε σχέση με την πρώτη Δευτέρα που εφαρμόστηκαν τα μέτρα παρατηρείται αύξηση 18,8% συνολικά σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

«Πιστεύουμε οτι είμαστε προς το τέλος, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο τέλος και θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα της απαγόρευσης αυτό το καλό παγκόσμιο αποτέλεσμα που έχουμε πετύχει σαν χώρα δεν πρέπει να αλλάξει την τελευταία στιγμή. Και για τους ανθρώπους μας και για εμάς τους ίδιους» λέει στο protothema.gr ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε βρεθεί ο ίδίος στο κέντρο Διαχείρισης της κυκλοφορίας που υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, όπου οι 600 ανιχνευτές κυκλοφορίας εντοπίζουν την κίνηση.