Αρνητικό ρεκόρ θανάτων κατέγραψε και σήμερα η Βρετανία, όπου ανακοινώθηκαν 936 νεκροί σε ένα 24ωρο. Συνολικά τα θύματα ανέρχονται σε 7.095.

Στην Αγγλία πέθαναν 828 άτομα στα νοσοκομεία, ηλικίας από 22 έως 103 ετών. Άλλες 77 απώλειες καταγράφηκαν στη Σκωτία, όπου διαγνώστηκαν 336 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες. Στην Ουαλίαοι νεκροί άγγιξαν τους 33, ενώ 284 πολίτες μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό. Επιπλέον πέντε θάνατοι καταγράφηκαν στη Βόρεια Ιρλανδία.

«Νωρίς να σταματήσει το lockdown»

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ που ηγείται της κυβέρνησης, λόγω της νοσηλείας του Μπόρις Τζόνσον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να σταματήσει το lockdown στο Ηνωμένο Βασίλιο κι ότι η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες.

Την ερχόμενη Δευτέρα, θα συμπληρωθούν τρεις εβδομάδες αφότου ο Τζόνσον κάλεσε τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι.

Χθες, ο Σερ Πάτρικ Βάλανς, επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, είπε ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν την αρχή μιας ευκαιρίας για τη Βρετανία, ωστόσο χρειάζεται τουλάχιστον μία εβδομάδα για να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο Ράαμπ ξεκαθάρισε πάντως ότι οι αρχές δεν σκέφτονται να χαλαρώσουν τους περιορισμούς, μέχρι να είναι ξεκάθαρο ότι η κορύφωση της επιδημίας έχει περάσει. Τυχόν χαλάρωση θα γίνει με υπεύθυνο τρόπο.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Κλινικά σταθερός ο Μπόρις Τζόνσον – Ανταποκρίνεται στη θεραπεία