Ανατριχίλα προκαλούν οι εικόνες μέσα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Κατερίνης. Γιατροί και νοσηλευτές εξοπλισμένοι με τις ειδικές στολές προστασίας επιπέδου 3, φορούν γάντια και ειδικές προστατευτικές μάσκες ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να βρεθούν εκτεθειμένοι απέναντι στον θανατηφόρο κορωνοϊό.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, σε περιβάλλον πλήρως αποστειρωμένο και σε ένα χώρο ελάχιστον τετραγωνικών μέτρων περιποιούνται με προσεκτικές κινήσεις έναν ασθενή που βρίσκεται σε καταστολή. Οι στολές μπορούν να φορεθούν μόνο μια φορά και γι’ αυτό οι γιατροί παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα στη μονάδα, κάνοντας οικονομία κινήσεων και δυνάμεων.

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι νέα παθολογική κλινική Covid-19 τέθηκε σε λειτουργία στο Νοσοκομείο της Κατερίνης με σκοπό να περιθάλψει πιθανά περιστατικά με κορωνοϊό από την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας. Και δεν είναι μόνο το νοσοκομείο της Κατερίνης αλλά και άλλες κλινικές της επαρχίας που αυτό το καιρό εξοπλίζονται και προετοιμάζονται όσο τον δυνατόν καλύτερα για το χειρότερο σενάριο της πανδημίας, “ανακουφίζοντας” τα νοσοκομεία αναφοράς. Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, όντας ταγμένοι και αφοσιωμένοι 100% στην περίθαλψη των ασθενών και στη τιτάνια μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Βίντεο-γράφημα δείχνει πώς η πανδημία εξαπλώθηκε σαν «πυρκαγιά» στον πλανήτη

Κορωνοϊός: Αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Μέσα στην κόλαση ενός νοσοκομείου της Νέας Υόρκης