Προβληματισμό προκαλεί στην επιστημονική και ιατρική κοινότητα ο θάνατος 52χρονου ασθενή  χωρίς υποκείμενα νοσήματα από επιπλοκές του κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Αττικόν».

«Είμαστε ακόμα, από επιστημονικής πλευρά στο επίπεδο που μαθαίνουμε αυτό το καινούριο νόσημα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Γιαμαρέλλος, Αναπληρωτής Παθολογίας – Λοιμώξεων του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν», όπου και νοσηλευόταν ο 52χρονος. Μάλιστα, όπως είπε, οι γιατροί προσπαθούν να ανταποκριθούν με βάση τις γνώσεις που διαθέτουν.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαμαρέλλο, εάν ένας ασθενής χρειάζεται διασωλήνωση, οι πιθανότητες αρνητικής εξέλιξης αυξάνονται, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για πολύ ύπουλο νόσημα.

«Οι ασθενείς έρχονται σε σχετικά καλή κατάσταση χωρίς αυτή τη στιγμή με τα δεδομένα που υπάρχουν να είμαστε σε θέση να προδικάσουμε το ποια θα είναι η εξέλιξη» δήλωσε.

Μάλιστα διευκρίνισε ότι ούτε τα υποκείμενα νοσήματα, ούτε οι υπάρχουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ούτε και η κλινική μας εμπειρία μπορεί να δώσει εικόνα για το ποιος θα είναι ο ασθενής με την δυσμενή εξέλιξη.

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

Ειδήσεις σήμερα:

Στην Ευρώπη τα τρία τέταρτα των νεκρών από κορωνοϊό – Ξεπερνούν τους 45.000 οι θάνατοι

Αρνητικό «ρεκόρ» για τη Γαλλία – Πάνω από 1.000 νεκροί σε μία μόλις ημέρα